Prema onome što smo nedavno doznali od Morene Sinčić, mačke su veliki prijatelji čovjeka. Ukoliko zanemarimo stalan gubitak dlaka, postoje lijepe blagodati posjedovanja mačaka.

MORENA O SVOM LJUBIMCU:

Osim dlaka, moja mačka uopće nije zahtjevna. Ne zanima ju ljudska hrana pa me ne opterećuje time. Mogu slobodno držati hranu na stolu jer to nju ne zanima. Ona je moj veliki grijač zimi, a i zabavlja me posebice svojim izlascima na kišu.

Razmišljate li hoćete ili nećete uzeti mačku u svoj dom, dajemo vam nekoliko razloga zašto biste to upravo mogli učiniti.

MANJI TROŠAK U HRANJENJU

  • Mačke jedu općenito manje od pasa, to je najčešće riba, te proizvode s okusom kukuruza ili govedine.

EMOTIVNA MOTIVACIJA U TEŠKIM SITUACIJAMA

  • Gubitak voljene osobe je nevjerojatno bolna. Mačke služe kao društvena podrška u teškim vremenima. Ljudi u žalosti razgovaraju sa svojim ljubimcem kako bi riješili svoje osjećaje, jer je često lakše razgovarati s nečim što ne odgovara i ne može suditi nego drugom ljudskom biću.

IMATI ĆETE ZDRAVIJE SRCE

  • Posjedovanje bilo kojeg ljubimca dobro je za vaše srce. Mačke posebno smanjuju razinu stresa i količinu tjeskobe u vašem životu pa time imati ćete i zdravije srce.

ODAJU VAŠU OSOBNOST

  • Naspram vlasnicima pasa, vlasnici mačaka su tiši i introvertirani, te s lakoćom postižu povjerenje drugih ljudi.

MOGU VAM DOSLOVNO SPASITI ŽIVOT

  • Mačke imaju reputaciju da su ne mare za svoje vlasnike, ali velik je broj slučajeva u kojima su spasile živote, kada su vlasnici imali epileptičke napade, kada je plin počeo curiti, ali i u potjerivanju glodavaca zbog čega su mačke poznate kao i zaštitnici kuće.

* Podsjećamo da je mačka obaveza, a ne igračka.

(foto: Morena Sinčić)

SHARE