Ambicija pokreće pojedinca na put k ostvarenju svog potencijala kako bi dosegnuo svoje snove. Ukoliko je ta ambicija od pomoći i drugim ljudima, uspjeh je zajamčen u što smo se uvjerili prateći priču Sanje Pendeš koja vodi svoju agenciju vezanu za marketing u zdravstvu te se nalazi u stalnom kontaktu s pacijentima u Okulističkom centru Hawlina & Schollmayer u Portorožu i slušateljima radijske postaje Eurostar.

Kako su je ambicija i hrabrost potaknuli na razvoj u poduzetništvu te koliko se njen posao veže uz stavku odgovornosti, pogledajte u nastavku.

MARKETING U ZDRAVSTVU

– Prije samo par godina nisam niti pomislila na poziv kojim se danas bavim. Sve se dogodilo slučajno. Dobila sam posao u optici, jako brzo sam učila, napredovala, trudila se i svakim danom, što sam više shvaćala što radim, više mi se sviđalo. Poklopile su mi se zvijezde i sreća je bila na mojoj strani. Postala sam poslovođa poslovnice. Sjećam se jednog dana dok sam šetala gradom svaka druga osoba koja je prošla kraj mene nosila je moje naočale. Bila sam ponosna, sretna i ispunjena. Znala sam da mogu još više, ali isto tako sam znala da na tom radnom mjestu više ne mogu postići. Odlučila sam se osamostaliti. Ali isto tako sam znala u kojem smjeru se želim razvijati. A to je okulistika. I opet je sreća bila na mojoj strani i dogovorila sam prvu suradnju koja i dandanas traje. Radim u Okulističkom centru Hawlina & Schollmayer u Portorožu. Bavimo se najsuvremenijim operacijama očiju. Osim što u klinici radim s pacijentima, imam i svoju agenciju vezanu za marketing u zdravstvu. Tako da sam marketing menadžer za našu kliniku u Istri i Rijeci. Vodim sve vrste marketinga, digitalni marketing i društvene mreže, pišem za časopis i vodim radio emisije. Posjećujem razne oftalmološke kongrese i educiram se na raznim seminarima. Upravo se spremamo za oftalmološki kongres u Milanu. Studiram pri Veleučilištu Velika Gorica za inženjera optometrije i u budućnosti se želim primarno baviti s time.

AMBICIJA U POSLOVNOM SVIJETU

– Mislim da je ambicija najbitnija za poslovni uspjeh, još ako se sreća poklopi s time, to je to. Moje ambicije su jako velike. Imam u sebi tu ambicioznost koju su mi usadili moji roditelji učeći me da sama stvaram i sama radim. Imam dva brata i oba dva su takva. Tako su nas odgojili. Imam puno planova i želja i nekako mi se sve polako i redom ostvaruje. Zahvalna sam na svakoj novoj prilici i na svakom novom danu. Ambicioznost je moja najveća snaga uz školovanje, znanje i iskustvo u poslu, iskrenost i opuštenost. Potpora i podrška obitelji, dobar tim ljudi i prijatelja oko mene, sve mi to daje snagu. Okružena sam dobrim i ispunjenim ljudima. Znam što želim i toga se držim. Ne bojim se ničeg, uživam u stalnom pokretanju nečeg novog.

VELIKA ODGOVORNOST

– Najveći izazov je sve stići u jednom danu. Biti menadžer nosi veliku odgovornost. Moraš voljeti posao s kojim se baviš i vjerovati ljudima s kojima radiš. Visokom učinku pomaže i razvijenost vještina kao što su pažljivo slušanje drugih, taktičnost i umijeće pregovaranja.

NAJHRABRIJI POTEZOM U KARIJERI

– Dala sam otkaz na stalnom i sigurnom radnom mjestu i vjerovala u sebe i svoje snove. Uživam u poslovnom svijetu, stvaram vlastita pravila, svaki novi dan je dar, bar ga ja tako doživljavam. Moram biti zahvalna što imam mogućnost da svakog dana odlazim u kolektiv s kojim kreiram neke nove avanture i projekte bez grča u želucu.

SHARE