Godine kada se osoba traži, istražuje razne sadržaje i pokušava putem raznih eksperimenata pronaći sebe, to su godine u kojima se trenutno nalazi predivna Erika Rerečić. Iako je uz pomoć Martina Žuneca stvorila nježnu pjesmu na istarskom dijalektu „Va postolama belim”, za koju je uz pomoć Petra Starčevića također pripremila romantičan spot, mlada glazbenica priznala nam je kako se još nalazi u periodu svoje glazbene karijere u kojem preispituje razne stilove kako bi uspjela prepoznati svoj stil glazbe i njime pobuditi posebne emocije.

GLAZBENI KORIJENI

– Svi u obitelji su mi u glazbenim vodama, majka je svirala flautu, djed violinu, a moj pradjed je također bio muzičar i vodio je rad jednog zbora, tako da mogu reći kako imam prirodni dar za glazbu. Od malih nogu mi je glazba bila u centru interesa, a krenula sam s gitarom, no s vremenom sam primijetila kako mi se više sviđa pjevanje.

JOŠ NA POČETKU

– Ne postoji neki recept kako doći do srca ljudi putem glazbe. Danas je s jedne strane lakše zato što imamo medije koji nam pomažu, a s druge strane je teže jer ima zaista svega na tržištu. Ja se nalazim još na početku i nadam se da ću uspjeti nešto postići. Trudim se stvoriti svakodnevno što više poznanstava jer mislim da su jako bitna kod stvaranja novih suradnji.

SVOJ STIL

– Iako jesam dosta fleksibilna, htjela bih stvoriti karijeru u svojem stilu. Pjevanjem se bavim već duži niz godina i s vremenom razumiješ što više odgovara tvom glasu. Dosta sam otvorena prema popu i rocku, ali uz moj glas se nekako najbolje veže hip hop. No, još uvijek tražim svoj konkretan stil. Možda je to malo vezano i za glazbene idole, ali postoje i glazbene predispozicije glasa koje određuju mogućnosti jednog glasa. Svi smo specifični i s vremenom se prepoznaje glas i prelazi granicu kada se više ne kopira netko već unijeti svoj stil prilikom izvedbe pjesme. Želja mi je ostati i živjeti u svijetu glazbe, te iako više težim k autorskim pjesmama, spremna sam također pjevati i cover-e. Glazba me ispunjava i ne mogu biti bez glazbe. Glazba je dio mene.

VA POSTOLAMA BELIM

– Pjesma je nastala sasvim spontano. Martin Žunec je napisao za mene pjesmu za MIK. Svidjela mi se ideja jer mi se učinilo kao jedno jako dobro iskustvo. Kako smo bili u tom periodu u žurbi, dosta smo sve brzo obavili. Nakon što smo snimili pjesmu, smatrala sam da ta pjesma zaslužuje i spot. Kako je pjesma na istarskom dijalektu, htjela sam da pokažemo Istru kroz njezine razne motive, pri čemu me je jako dojmilo polje lavande. Bratić mi je snimao s dronom, moj partner je također snimio nekoliko kadrova, te smo sve montirali na jedan amaterski način. Dobila sam dobre komentare za pjesmu i spot kako smatraju vrlo simpatičnim uratkom. Neki nisu razumjeli tekst jer je na dijalektu. Smatram da je bitno da glas slušatelja uputi na nekakve emocije, dok je tekst u drugom planu. Postoji velik broj stranih pjesma kod kojih tekstualno ne razumijem ništa, ali me glas i glazba pobude emocije i jednostavno znaš o čemu se približno radi. Emocije su bit glazbe. (foto: Deborah Zaccai)

SHARE