Jednu sasvim posebnu i emocijama bogatu udrugu stvorile su Rosanna De Sanctis i Rita Mastellari u nama ne tako dalekoj Bolonji pod nazivom „ Associazione d’Idee”.

Spomenuta udruga želi potaknuti društvo na veću potporu za sve one kojima je to potrebno u želji da se zaštite prava manjima, te ujedno i potiče kulturne, obrazovne i rekreacijske inicijative čime se jača kolektivni senzibilitet za različite potrebe.

U svom bogatom radu, može se pohvaliti i projektom „Casa delle Idee” putem kojeg se potiče razvoj i integracija odraslih osoba s poteškoćama u razvoju u društvu sa željom da se tim osobama pomogne pri razvijanju i jačanju osobnih vještina i stvaranju vlastite kognitivne, emocionalne i socijalne autonomije. Unutar ove kuće pune topline, osobe s poteškoćama u razvoju uče što znači suživot u zajednici s preraspodjelom poslova. U godini pandemiji, aktivisti podigli su jedan pansion B&B kojeg vode dvije osobe s down sindromom, Agnese i Giovanni, a sredstva koje prikupe svojim radom koristiti će se za potporu udruzi kako bi se osigurao nastavak postojećih aktivnosti i razvoj novih projekata.

Ukoliko se odlučiti za jedan krasan i poseban odmor u Bolonji, predlažemo vam posjetiti B&B gdje će vas dočekati i brinuti se o vama Agnese i Giovanni, dodatne informacije možete pronaći na stranici http://www.associazioneidee.net/casa-delle-idee/, te ukoliko želite dati svoj doprinos radu same udruge s novčanim donacijama.

SHARE