Popularni Koktelsi nedavno su predstavili spot pjesme „Kopam krumpire, berem jabuke” kako svojoj publici tako i svima onima koji se kao umjetnici osjećaji zakinuti u ovo vrijeme pandemije budući da se mogu ostvariti kao takvi već su primorani pronaći alternative zarade kako bi mogli donekle normalno živjeti.

Nikola Peršić koji nas uvijek dočeka u svojoj dobroj formi i nasmiješen, požalio nam se kako mu kao umjetniku nedostaju upravo izvedbe na otvorenom s publikom gdje Koktelsi mogu biti ono što zapravo jesu, glazbeni animatori koji potiču dobre emocije i vrhunsku zabavu te tim veseljem hrane i liječe duše svoje publike.

STANJE NA DOMAĆOJ ESTRADI OTKAKO JE STUPILA KORONA

– Korona nas je izbila iz cipelica gore nego bilo koja žena do sad. Estrada je najprije stala. I taman kad smo mislili da će krenuti, prošla je sezona i sve se zatvorilo. Jesen nas je ozbiljno stisnula i lagano smo morali zaboraviti na sve estradne snove i planove i počeli smo sanjati lopate i motike. Svatko se snalazi kako zna. Vidjet ćemo, možda su ovo zadnji skosi, ili mi ili korona. Vidjet ćemo za par mjeseci tko će pobijediti. Ako ništa drugo, finili smo uz pjesmu.

KOPAM KRUMPIRE, BEREM JABUKE

– Pjesmu sam napisao još za vrijeme prvog lockdown-a, ali kao nećemo je snimati jer je korona finila, a onda kad smo skužili da će to ipak potrajati, onda na jesen ni bilo šoldi a niti vremena jer su se svi borili da se prilagode uvjetima. Dugo smo se dogovarali za termin u studiju jer iako sve sami možemo napraviti, treba potrošiti desetak dana, putnih troškova, cuge i sve što je potrebno za jedno snimanje. Tako da smo počeli negdje krajem 2020. godine pa se snimanje protegnulo na 2021. i u biti natječaj za CMC festival nas je malo ubrzao jer je pjesmu trebalo predati do 22. ožujka. Spot je bi posebna avantura jer ti znaš da sve to košta a trenutno je situacija “ki fa meno“, tako da nam je trebalo vremena da pronađemo dobre ljude koji će nam se pridružiti uz poznato obećanje; “Boh će van platit!”. Veliko hvala šaljem Nikoli Pavlakoviću koji nam je sve omogućio, Zoranu Burazeroviću koji je to sve snimio sa zemlje i Mili Joci koji je to sve snimio iz zraka. Naš Vedran Đukić je to sve montirao i na kraju, mogu reći da smo jako zadovoljni. Uglavnom, snimali smo u mjestima Bičići i Juršići kod Franeta na farmi, a glavnu ulogu odigrala je profesorica matematike iz pulske gimnazije, Martina Križanac. Za nas je to bila posebna avantura, a radove na zemlji nismo morali glumiti budući da su nam trenutno svakodnevne aktivnosti.

SNALAŽENJE ZA VRIJEME KORONE

– Svatko će se snaći kad je gusto ni u temu poanta. Žao mi je truda i odricanja svih ovih godina i to sve sad padne u vodu u godinu dana. Mislim da me to više deprimira nego što se bojim egzistencije. Radimo što stignemo, malo smo na teret i roditeljima, puno je tu kredita i leasing opreme, nešto smo prodali, nešto nemamo kome prodati. Tu smo, živi smo, gremo naprijed. Da nije bilo tog natječaja, ne znam da li bi sad snimili tu pjesmu, jer snimati nešto samo za internet nema smisla. Pjesma tek dobije svoj puni sjaj kad ju uživo izvedeš pred publikom i kad dobiješ feedback kako su je oni doživjeli i da li si pogodio ili ne. Tako da mislim da nikad neću moći bit samo online YouTube muzičar, kao veliki broj estrade. Za mene još uvijek vrijedi ona stara od Miše Kovača: “Vrijediš koliko prodaš ulaznica!”.

PORUKA PJESME

– Ovo pjesma je naš očajnički krik. Na licu je osmijeh, a unutra raspad sistema. Mi smo rođeni za pozornice, tamo smo doma, to najbolje radimo i za to živimo. Pustite nas da radimo i ništa drugo nam ne treba.Ne treba nam ni pomoć ni žaljenje, samo pravo da budemo ono što jesmo na pozornicama, gdje i pripadamo.

SHARE