Ne možemo reći kako je prvi dojam najbitniji, ali svakako je značajan. Ukoliko zanemarimo sebe, zanemariti će nas i društvo, prije ili kasnije. Uvijek kad vidimo lijepo sređenu osobu, pridajemo joj, svjesno ili nesvjesno, dozu poštovanja. Zašto mi ne bismo bili ta osoba? Malim promjenama možemo učiniti velika čuda koja mogu duže potrajati i osloboditi od nas vremenski i novčano pa čak i kod izgleda.

U kozmetičkom salonu MM u Poreču možete vratiti svom licu prirodnu ljepotu ili pak pospješiti sadašnju uz male kreativne zahvate Željke Šoljak. Ako su vam nestale obrve ili vam se ne sviđa njihov oblik, možete ih obnoviti i proljepšati u par tretmana. Ukoliko su vam trepavice rijetke i neprimjetne, možete im dodati ekstenzije ili koristiti novu trendy tehniku lash liftinga. Ako su vam usne blijede, postoji tretman kojim ih možete nijansirati. Zahvaljujući simpatičnoj Željki i njenom radu, nećete morati trošiti dodatan novac na šminke, vrijeme na pripreme, te, ono što je najbitnije, brigu je li vam se tijekom susreta šminka razmazala te time prouzrokovala različiti dojam od onog željenog. Mladolik i svjež izgled zasigurno će zasjati u društvu.

Posjetili smo Željku i upoznali se s njenim radom, tehnikama koje koristi i novostima koje su danas u trendu.

DVIJE MOGUĆE TEHNIKE ZA POSPJEŠITI CJELOKUPAN DOJAM

– Obrve su bitne jer uljepšavaju cjelokupan dojam jedne osobe. S doradom obrva, možemo prikriti neke nedostatke, poraditi malo više tamo gdje ih nedostaje, naglasiti da budu još ljepše i izraženije. Koriste se dvije tehnike, microblading i puder obrve. Microblading je tehnika kod koje se radi s mikro nožićem i simulira se prirodan rast dlačica. Pokraj prirodnih režem nožićem nove dlačice. Kod tehnike puder obrve, ubacuju se boje lagano kroz kožu te se time dodaje obujam i ljepota samim obrvama. To najčešće koriste osobe koje žele nadomjestiti nedostatak obrva ili uljepšati već postojeće. Uljepšavanje obrva korisno je i kod jačanja samopouzdanja. Nakon tretmana djevojke su sretne i vesele, neke čak i proplaču jer su imale male ili nisu uopće imale obrve ili su imale rupu zbog kojekakvih ozljeda. Znaju mi reći kako se osjećaju kao sasvim nove osobe.

POSTUPAK

– Prije prvog tretmana, imamo konzultacije pri čemu objasnim klijenticama cijelu proceduru i pokažem im fotografije mogućih solucija. U prvom tretmanu, napravi se lagana baza te se u drugom tretmanu usavršava oblik i izgled obrva. Uvijek se svaki rad može još dodatno doraditi. Tretman traje od 90 do 120 minuta. Prvo se dogovara s klijenticom o željenom obliku. Zatim, sa svojom tehnikom, počinjem s mjerenjem prema strukturi lica i onda krećem s iscrtavanjem obrva.

SVE SE SPAJA S IZGLEDOM

– Danas se sve spaja s izgledom. Mlade djevojke žude za Instragramskim obrvama, obrve koje su posebno izražene. Malo stariji, koji su više povezani s Facebookom, više su za prirodniji izgled. Kod mene se zaista mogu pripremiti za cjelokupan dojam, s obrvama, trepavicama, noktima i šminkom. Posebno je zanimljiv lash lifting, odnosno kemijski proces uvijanja i bojanja trepavica. Znači ne stavljaju se ekstenzije niti se išta lijepi, nego se uvijaju kao što se to nekad radilo s kosom pomoću gume. Budu stvarno lijepe trepavice i puno više otvore pogled te daju jednu lijepu notu licu.

UMJETNOST I KONSTANTNA EDUKACIJA

– Iscrtavanje obrva mogu reći da je jedna vrsta umjetnosti budući da zahtjeva aplikaciju kreativnosti u svom radu. Bitno je, posebice kod microbladinga, kako će se dlakica prilagoditi licu. Treba znati kakav je pad dlakice i mogućnost da izgledaju prirodno na licu. To me jako fascinira i volim to što radim, a i spaja se s mojim drugim aktivnostima, kao što je izrada noktiju, ekstenzije trepavica i šminka. Sve što radim rukama mi dobro ide. Radim već četiri godine. Iako sam prisustvovala na većem brojem edukacija i dalje investiram u sebe i svoje sposobnosti. Smatram da nikad nije dovoljna samo jedna edukacija ako se želiš baviti nečime profesionalno. Dosad nisam imala nekakvih loših reklama.

UŠTEDA VREMENA I NOVACA

– Jako puno se uštedi na šminci. Obrve se nakon tretmana ne trebaju iscrtavati, usne se ne trebaju šminkati i ne treba se dodatno krasiti izgled trepavica. Lice izgleda odmornije, a i ne mora se paziti glede razmazivanja šminke. Sve je postojano, ali nije permanentno kao što je to nekad davno bilo. Nekad je trajalo po pet godina i više. Praktički nije se moglo niti s laserom skinuti. Tehnologija je napredovala. Sada traje otprilike dvije godine. Boje su također puno naprednije. Radim s Phi bojama koje nemaju u sebi nikakvog štetnog metala, ništa kancerogenog, ne ostavljaju niti narančaste tragove i mogu se lako skinuti s laserom.

SHARE