Predivan sunčan dan pa i neprestana kiša mogu biti razlog da se pokrenemo. Ponekad će naša tjelesna akcija naći mjesto na otvorenom zraku, dok u drugim situacijama kada ne može van iz svog doma, radi kiše ili nekog drugog razloga, imati ćemo vremena koje možemo utrošiti na tjelovježbu i osjećati se bolje. Monika Derosi Crnogorac, voditeljica plesnog studija Il Movimento, pronalazi inspiraciju za vježbanje u svemu koristeći istodobno kreativnost i svoje znanje o čemu nam je pričali u kratkom distanciranom javljanju.

SVAKODNEVNO KRETANJE

– U današnje vrijeme izolacije i limitiranog kretanja veoma je važno da se svakodnevno krećemo, pa makar i u toplini svog doma. Svatko od nas ima kauč na kojem može raditi čučnjeve ili sklekove;svatko od nas ima 2 boce sa vodom za odraditi trening sa utezima; pola metra u svojoj sobi ili dnevnom gdje možete staviti svoju prostirku i odraditi trening online. Danas,više nego ikad sa svih strana imate šaren izbor online treninga pa zato uživajte u onome za što dosad niste imali vremena.

POKRENITE SE

– Mislim da nije nikad dovoljno kretanja!Svi žurimo zbog egzistencijalnih pitanja a zaboravljamo na jednu od najbitnijih stvari, zdravlje! Blagoslovljeni smo blizinom mora i definitivno bi što više trebali iskoristiti ovu prekrasnu prirodu.Pokrenite se ljudi!!

KRENUTI i NE ODUSTATI

– Najbitnije kod treniranja je krenuti i ne odustati!Nije bitno da li sam sama,sa prijateljicom, mlada, stara, debela, mršava, plesač ili automehaničar. Bitno je odvažiti se i krenuti! I nikako ne odustati.Jer tijelo pamti i uvijek ćete vidjeti samo benefite, bez obzira da li se radilo o pilatesu, fitnessu, kružnom treningu, plesu, boksu…

KREATIVNOST I ZNANJE U SVAKODNEVNOM VJEŽBANJU

– Nema te situacije koju ne možemo iskoristiti za vježbanje. Šetalište, šuma, travnjak, dnevni boravak. Bilo gdje i bilo kad, samo volja je bitna! A danas, više nego ikad preplavljeni smo s online treninzima. Odvažite se i budite kreativni! Ja sam totalni zaljubljenik u sport i fitness kao takav. U svemu pronalazim nešto što me gura naprijed, nešto novo, nešto izazovno. Od mnoštva programa koje sam probala mislim da je Pole Dance jedan od najzahtjevnijih, ali i najljepših.

SHARE