Haljinu imate, cipele su tu, torbica je spremna, make up prisutan, nakit je na svom mjesto, a nokti? Vjerovali ili ne, nokti su jedan od indikatora vaše osobnosti kojeg će većina vrlo brzo primijetiti. Kako bi vaši nokti lijepo i uredno izgledali, možete se pobrinuti sami ili postoji i ljepša opcija da si omogućite pokoji sat relaksacije i prepustite rukama Martine Klarić Županić u njenom salonu „Crimi-nails”. Sa svojim energičnim i ugodnim pristupom, Martina nam je ispričala što znače nokti pri svakodnevnoj prezentaciji osobe, kako se je ona odlučila na otvaranje salona te kakvi su trendovi.

NOKTI U PRVOM PLANU

– Nokti su većinom u prvom planu. Ide li osoba u trgovinu, rukuje se s nekim, radi li u uredu ili banci ili bilo što društvenog aspekta, nokti su uvijek vidljivi. Meni je to i profesionalna deformacija, i prvo što vidim na osobi su te ruke. Svaka žena bi morala imati sređene nokte. Ne moraju biti nužno lakirani, ali barem da su sređene manikurom. Nokti govore puno o jednoj osobi, posebice ako su izgrižene što je vrlo ružno za vidjeti. Bitno je da nokti izgledaju uredno. Mislim da danas žene nađu vremena za sebe, baš zbog tog užurbanog stila života. Imam dosta klijentica koje dođu s namjerom da barem sat ili dva odmore od dnevnih obaveza. To je odlična solucija za psihičko stanje osobe. Pet godina bavim se izradom noktiju, ali kada meni to radi Samanta, moja radnica, budem sva presretna radi toga. Osjećam se u tom trenutku kao da nikad nokte nisam vidjela. Svakako to dobro dođe svakoj ženi, malo sjedne, popriča i dopusti si jednu ugodnu terapiju opuštanja.

OD FAKULTETA DO SALONA

– Bila sam na trećoj godini fakulteta i djevojka koja je nama radila nokte imala je u to doba rizičnu trudnoću, te sam krenula u potragu za nekim tko to kvalitetno radi. Odlučila sam tada pokušati samostalno i naručila si kvalitetni materijal jer nisam htjela štedjeti na sebi. Stigla mi je onda prijateljica pa je predložila da vježbam na njenim noktima, nakon nje, stigla je i druga. Kako sam primijetila da mi ide, radeći skupila sam novac i platila si prvu edukaciju, te pola godine nakon toga otvorila sam salon.

NEŠTO VIŠE VREMENA ZA UNIKAT

– Nekad je nail art bio vrlo jednostavan, par crtica, koja točkica, koji dijamant, ali onda su se počela ostvarivati crtanja s raznim akrilnim bojama i to je potrajalo je neko vrijeme. Sada se ponovno sve pojednostavnilo. Svake godine se trendovi mijenjaju. Sada se koriste neke nove tehnike s alkoholnim tintama, folijama i otkrivaju se beskonačne mogućnosti vezane za nail art. Vrlo je bitna kvaliteta materijala i same izrade noktiju. Danas se štedi jako na kvaliteti jer svi žele brzu zaradu i da sve bude brzo gotovo, da se uzme što više novaca za što manje uloženog, što je po meni najveća greška što se može uraditi jer sve treba biti na vrhu kako materijal tako i kvaliteta izrade noktiju. Kod nas u salonu dajemo si vremena kako bi napravile da nokti koliko je to god moguće izgledaju što unikatnije.

https://www.youtube.com/watch?v=U2VqmSOinVs
SHARE