Sokrat je jednom izjavio: „Znam da ništa ne znam.”. Rečenica je to kojom se mnogi služe kad amatera postanu profesionalci jer tek tada razumiju koliko toga još moraju naučiti u svom poslu, kako u poduzetničkom svijetu tako i u sportu i kulturi.

Šarmantan Mateo Pilat, iako se od malih nogu u glazbenim vodama i dalje smatra kako je na samom početku, te da i dalje treba raditi na sebi kako bi svoj publici pružio prepoznatljivi glazbeni imidž.

KORAK PO KORAK

– Glazba mi je najvažnija u životu. Za mene je to ispušni ventil i dok pjevam osjećam se apsolutno slobodno i kreativno te se u potpunosti predajem emocijama što je u biti ključ u glazbi. Ako osoba ima dar za to, po meni, nema ljepšeg osjećaja. Započeo sam s glazbom još kao dijete u Crkvenom zboru te u školskom zboru.

Kad je nestala početnička trema, dobio sam svoje prve solo dionice i tada sam u biti shvatio koliko zaista volim pjevati. Onda mi je djelovalo posve nestvarno da ću se kasnije u životu baviti glazbom. Prijavio sam se jedan dan potajice na festival u Motovunu. Nakon što sam prošao audiciju, imao sam svoj prvi nastup koji je pokrenuo svu tu lavinu. Slijedili su mnogi festivali i nastupi pri kojima sam imao priliku upoznati Alana Poropata, voditelja Udruge “Mali veliki mikrofon”, i on me spojio s mojim današnjim autoricama Ines Prajo i Arijanom Kunštek. Iako iza sebe imam već četiri singla, sve u svemu, smatram da sam još na nekakvom početku gdje idem korak po korak. Radim još na svom stilu pjesama i želim ostvariti pjesme po kojima će me publika s lakoćom prepoznati.

PRIVATNI ŽIVOT

– Mi Istrijani smo dosta zatvoreni u nekim stvarima i volimo se bazirati na to naše područje. Nastup na hrvatskom The Voice-u oslobodio me je od te neke blokade i shvatio sam da je to moj put te sam tada odlučio da se želim baviti upravo glazbom. Nisam još stigao do faze da moram svaki dan radi gaža biti u drugom gradu, tako da imam vremena za normalan privatan život. Postoje situacije kada su pripreme oko jedne pjesme, tada je fokus samo na tome i onda je manje privatnog vremena. Imam vremena za ljubav, prijatelje i sve ostalo. (foto: Stiv Jakus)

SHARE