Prošlogodišnje stanje u NK Istri 1961 nije bilo zahvalno, no kao što su predstavnici Hrvatske reprezentacije pokazali značaj timskog zajedništva i ljubavi prema sportu tako su to učinili u tim teškim trenucima i nogometaši NK Istre 1961. Kako nakon kiše dolazi sunce, tako je stiglo i bolje vrijeme za nogometni klub Istra 1961.

Obratili smo se jednom od srčanih igrača NK Istre 1961 koji je s klubom bio u dobru i u zlu, u teškim vremenima pa tako i sada kada su se stvari popravile, te nam je Tomislav Čuljak objasnio kako bi trebao razmišljati svaki sportaš, koju odgovornost imaju nogometaši, što je as u rukavu za dobre rezultate jednog tima te u što bi država trebala ulagati.

RAZMIŠLJANJE SVAKOG SPORTAŠA

– Kad sam bio malo mlađi, biti na terenu onih 90 minuta za mene bilo je sve i tako bi trebao razmišljati svaki sportaš. Iskreno, kako mi je s godinama stigla obitelj, nogomet mi se prebacio na drugo mjesto na listi prioriteta. I danas još uvijek uživam u nogometu i meni je to i dalje više od posla. To je jednostavno ljubav i tako se odnosim prema tome.

ODGOVORNOSTI PROFESIONALNIH NOGOMETAŠA

– Postoji neka vrsta odgovornosti profesionalnih nogometaša za djecu koja nas promatra iz razloga što se kroz uči neka određena disciplina koja se može prenijeti i na odgoj djece. Smatram da je sport jako dobro sredstvo za odgoj djece, te općeniti za pokazati zdravog načina života.

AS U RUKAVU

– U nogometu veliku ulogu igra svlačionica, taj klub ljudi, jedna homogena grupa koja se stvara među nama. Među nama bitno je da se stvori jedno određeno povjerenje i prijateljstvo i tada sve postaje lakše, kako treneru tako i članovima uprave i drugima, kako bi u konačnici išlo u jednom dobrom smjeru. Mislim da je stvarno svlačionica najbitnija stvar u nogometu.

PROMJENE

– Moram pohvaliti rad svih momaka koji sa mnom igrali prošle godine. Igrali smo pod gotovo nenormalnim uvjetima. Stanje je bilo takvo u klubu da se nismo mogli uvijek fokusirati na rad. Sada, u ovom trenutku, došlo je do velike promjene. Momci koji su sada u klubu imaju sve dobre uvjete za treniranje. Sada se mora samo doći na trening i odraditi posao.

ULAGANJE DRŽAVE

– Nakon ovog prvenstva, postali smo svjesni koje talente imamo. Ovo su svi momci za koje se može reći da su odrasli na njivama, svi su prošli HNL i za mene, oni su danas prvaci svijeta. Što se tiče infrastrukture, u Hrvatskoj je nogomet, pa kao i svi drugi sportovi, zanemaren. Tu je manjak dvorana, te sredstava. Definitivno treba više ulagati u sport te u mlade kako bi im se omogućio što bolji razvoj profesionalnog sportaša.

SHARE