Ponekad se snovi pretvaraju u želje, ali mi smo ti koji odlučuju kada će naš san postati istina i to je ono što konačno oslobađa našu dušu i tijelo. Sabrina Rinaldi, jedan od sudaca Svjetskog prvenstva u moderno-sportskom plesu u Puli, pronašla je svoju slobodu bivanja u plesu.

Poznata plesačica i također pedagog plesa objasnila nam je svoj pogled na balet, kako ocjenjuje nastupe drugih plesača, a spomenula nam je i svoje svakodnevne izazove te koja je njezina trenutna želja.

SLOBODA BIVANJA

– Za mene, balet je sloboda bivanja. Otišla sam u kazalište pogledati balet „Pierino i vuk” u Teatro Regio u Torinu, te sam nakon baleta rekla svom ocu kako želim to raditi; plesati i postati plesačica. Važno je biti prisutan u svakoj ulozi, za psihu i apsolutnu slobodu. Ples je izraz komunikacije. Tada svaka maska pada i umjetnik je gol. Trenutak postaje magija, to je čista slobodna emocija, a glazba prolazi kroz tijelo koje kroz pokret govori, postaje instrument koji proizvodi samu glazbu. Volim svaku izvedbu i svaku plesnu disciplinu kada je dobro plesana, od klasičnog do modernog, od tanga do hip-hopa. Sviđa mi se sve što se dobro napravi.

U SUĐENJU NASTUPA

– Kad procjenjujem nekoga drugog, usredotočim se na energiju koju mi prenosi i na emocije koje mi daje. Tehnika je važna, ali ne marim previše na ono što smatram nesavršenim kao na onome što dopire do mene.

PRENIJETI STRAST ZA PLESOM

– U mojoj profesiji plesačice uz osjećaj slobode činjenica da se svaki dan morate staviti u igri u potrazi za savršenstvom najbolje od sebe i to svaki dan radite u plesnoj dvorani ispred svog prijatelja/neprijatelja ogledala. U posljednjih nekoliko godina počela sam učiti način kojim ću moći prenijeti svoju strast za plesom i da u svakoj mladoj osobi vidim dnevni rast i oči osvijetljene radošću za svaki postignuti cilj. Volim gledati oči ispunjene snovima da shvate i osjetiti veliku radost kad shvatim da sam u mogućnosti prenijeti tu unutrašnju vatru koja mi daje snagu da nastavim, to je strast.

ŽELJA

– Želim samo bolji svijet. Smatram se sretnom osobom jer sam uspjela pretvoriti svoju strast u posao. Željela bih ispuniti želje onih poput mene koji nikada nisu odustali i uvijek su radili s ustrajnošću i strogosti. Želim biti primjer za one koji žele vjerovati da je želja u biti moć.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)