Stižu vam zanimljivi gosti i želite ih zadiviti nečim novim. Idemo zajedno napraviti American pancakes s bučinim uljem i bakalarom.

Dan prije pripremiti ćemo bakalar na bijelo. Nakon što smo ga dobro namočili tri dana, bakalar ćemo iskuhati s lovorovim listom i nekoliko zrna papra u slanoj vodi. Nakon petnaestak minuta, izvaditi ćemo ga iz vode i pustiti da se ohladi. Maknuti ćemo kožu i kosti iz ohlađenog bakalara te dodati kilogram kuhanog krumpira te mlijeko kuhano s jednim češnjakom, sitno nasjeckani peršin i češnjak i staviti kuhati na laganoj vatri. Sve ćemo zalijati s malo vode u kojoj se prethodno kuhao bakalar, te dodati malo papra, soli i maslinovog ulja i pustiti da se kuha na laganoj vatri. Kad nestane tekućine, uzeti ćemo ručni mikser i napraviti finu bijelu paštetu od bakalara. Staviti ćemo u frižider da se hladi.

Napraviti ćemo gustu smjesu za American pancakes s dva jaja, šalicom brašna, pola šalice mlijeka, malo soli i par kapi bučinog ulja. Zagrijati ćemo tavu s malo ulja, te uz jušnu žlicu stavljati smjesu na tavu i oblikovati u malene kružiće. Nakon par minuta okrenuti ćemo kako bi ih zapekli i s druge strane.

Na još tople pancakes, narezati ćemo malo gaude te staviti punu žličicu bakalara s par kapi sojinog sosa.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.