Darija Grabaš poznata je ljubiteljima nakita pod imenom Dushka Handmade. Sama opisuje svoje rad kao nakit sa stavom. Neovisno jeste li šminkerica ili rokerica, ljubiteljica luksuza ili jednostavnosti, na njenoj adresi naći ćete sigurno nešto za sebe.

Dojmila nas je njena energija praćena osmijehom na licu koje se sjajno slagala sa nakitom kojim je bila okružena, zaustavili smo se kod Darije i popričali malo o njoj i njenom nakitu.

OD DODATNE KUNE DO DRUGE DJELATNOSTI

– Oduvijek se bavim nekakvim kreativnim radom. Počela sam od malena, kada mi je majka kupila moju prvu šivaću mašinu. Nakon mog stručnog staža, odlučila sam si zaraditi još koju kunu. Kako mi je dobro išlo, nastavila sam s time i nakon što sam se zaposlila. Sada je to postao obrt, odnosno druga djelatnost kojom se bavim uz svoj posao u bolnici.

LJUBAV PREMA AFRICI

– Volim jako Afriku i afričke motive i boje, ali isto tako volim i rokerski stil. Inspiracija ovisi o mom raspoloženju i o godišnjem dobu u kojem se nalazimo. Preko ljeta volim više taj neki etno boho stil gdje je u biti dosta toga i dopušteno kako kod boja tako i kod odabira materijala. Dok preko zime, zanimljivija mi je koža, pa tamne i zagasitije boje, metal i lanci i masivniji komadi. Onda stvaram nekako hladnije komade nakita. Koristim jako puno vrsta materijala i njihove kombinacije. Često je to umjetna koža, drvo, metal, das masa, špaga, pa replike starih novčića i starog zlata, komade od čipke.

KREATIVNOST U ŽIVOTU

– Kreativnost je sve i ne znam kako bi ja u biti funkcionirala bez toga i kako ljudi mogu živjeti bez toga. Mene kreativnost ispunjava. Kreativnost vidim u svemu, ne samo u ovome što ja radim nego općenito u svakom danu kroz život. Mislim da mi umjetnici gledamo svijet kroz druge naočale.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.