Nedavno naišli smo na Instagramu na još jednu od fotografija prekrasne haljinice s kojom je Angelica Zacchigna predstavilu Istru i Hrvatsku svijetu. Remek djelo kojeg je ostvarila poznata hrvatska dizajnerica Ingrid Rojc ostat će nam poduže urezano u pamćenje.

Pogledali smo druge njene radove i ostali pozitivno iznenađeni o visokoj kvaliteti njenih kreacija gdje dizajn uz odabir boja i vrhunskog materijala čini razliku. Oduzeli smo joj malo vremena dok je radila na novoj kreaciji pa pogledajte što smo doznali.

PUT K DIZAJNU

– Ideja i snovi pojavili su se od moje treće godine života kada sam u biti počela s crtanje. Oduvijek sam to željela. Kasnije sam upisala srednju ekonomsku školu jer mi je tu bila najbliža, ali sam se kasnije htjela posvetiti svojim snovima i upisala sam Tekstilno-tehnološki fakultet.

PO NARUDŽBI ILI IZ KOLEKCIJE

– Moje klijentice su raznovrsne. Postoje tu stranke koje dolaze i prepuste se jednostavno u moje ruke, donesu koji put materijal ili jednostavno zatraže neku haljinu. Onda postoje osobe koje se jave s već konkretnim idejama.

Kod kreacija uvijek postoji neka inspiracija. Kada su u pitanju naručene haljina prema zahtjevima stranke, moram naravno uzeti u obzir njen ukus, ali volim uvijek dati nešto svoje. U zadnje vrijeme radila sam i vjenčanice. Tu je bila i narudžba jedne naše riječke voditeljice. Ima stranaka koji se obrate za kupnju pojedinih odjevnih predmeta koje se mogu pronaći iz kolekcija. To su najviše naši ljudi, ali imam stranaka iz Slovenije i Italije.

PRISUTNOST NA MODNOJ SCENI U HRVATSKOJ

– Bila sam više puta gošća u Zagrebu na revijama, a najprisutnija sam na riječkom području. U Rijeci ima stvarno jako puno kvalitetnih događanja. Sve više je i tih zagrebačkih dizajnera orijentirano k riječkom području. Trenutno se spremam za sajam vjenčanja u Opatiji i za božićnu reviju koja će se odvijati u Puli.

PROCES PRIPREME KOLEKCIJA

– Veliki sam ljubitelj materijala jer nisam završila kao dizajner već kao inženjer. Jako puno volim raditi s prirodnim materijalima. Volim da bude ta nekakva kvaliteta, da su šarene boje ili barem nekog jako intenzivnog dezena, te kontraste i stavljati crvenu sa zelenom ili plavom, zelenu sa žutom bojom. Što je više boja, to me više privlači. Žuta mi se pojačano pojavlja kada pokušavam prezentirati neke retro stilove. To su tada ugašena, pastelna ili čak oker žuta.

Kad radim, bitno mi je da sam u nekakvom miru. Imam atelje u mirnom području, okružen prirodom. Inspiracija se jednostavno desi. Unaprijed si sastavljam ono što želim predstaviti u kolekciji. Tu onda kreće odabir materijala, a onda i korekcija skica jer me zainteresira neki materijal pa promijenim mišljenje koje sam imala na početku.

Kad postavim kolekciju, onda ona ide na nekakve revije. Zadnja kolekcija nosi naziv “Dva”. To su bile po prvi puta haljine u svečanijem i romantičnijem stilu. To su više manje bile večernje haljine rađene od čipki zajedno s drugim materijalima. U prethodna kolekcija bila je ekstravagantna gdje sam koristila pregršt boja u kombinaciji s crnom, a ona prije nje, bio je to neki retro stil. Za novu kolekciju čekam tkaninu iz Afrike, vrlo intenzivan šareni pamuk s nekakvim etno uzorcima.

TRANSPARENTNE HALJINE

– Na Instagramu se može vidjeti jako puno transparentnih haljina pa mogu reći da će uskoro i jedna moja haljina biti upravo od prozirne čipke. To je jedna neformalna i svečana haljina koja bi se mogla nositi negdje vani, ali i zapravo na nekakvoj plaži. Radi otmjenosti, trebalo bi ipak staviti nešto ispod, nekakvu podlogu ili nekakav konvecionalan negliže. (foto: Zoran Ancel)

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.