[supsystic-gallery id=13]

Sunce nas grije i privlači na ispijanje kave na otvorenom, pa zašto ne to učiniti i na svojoj terasi?

Kako bi nam bilo što ugodniji boravak na našoj dragoj terasi, dizajnerica interijera Home&Co Vesna Janko Finderle dala nam je nekoliko savjeta kako urediti našu terasu.

 

POVEZIVANJE EKSTERIJERA I INTERIJERA

– Neovisno o veličini vaše terase, možete je opremiti s puno stila i povezati eksterijer s interijerom, te sve zajedno ukomponirati u jednu cjelinu i jednak stil opremanja. Neka naša terasa bude doslovce naš ljetni dnevni boravak.

BRIGA O VELIČINI

– Terasu ćemo opremati prvenstveno brinući o njenoj veličini, paziti da opremu velikih formata ne uguramo u male prostore. Velika je razlika u opremanju malih balkonskih terasa naspram vrtnih terasa ogromnih formata.

 

SJEDEĆE GARNITURE

– Kod malih terasa birati ćemo manji namještaj, stolice manjih dimenzija, i svakako ih učiniti udobnijima koristeći različite jastuke.

Ukoliko nam je terasa veća osim sjedećih garnitura, možemo dekorirati terasu i visećim ležaljkama, ljuljačkama koje su “must have“ u vanjskim prostorima.

Puno se koriste i vreće za sjedenje koje imamo u različitim dimenzijama i oblicima, te palete. Palete nam mogu poslužiti i kao vrtni namještaj, ali i kao police za cvijeće.

 

PROBA PRIJE KUPNJE

– Namještaj vrtnih terasa prodaje se, ali i koristi, u različitim materijalima i bojama, te osim njegovog estetskog izgleda moramo pripaziti o njegovoj funkcionalnosti. Preporučam da se pomno bira namještaj te svakako pokuša sjesti u njega prije same kupovine.

 

ODABIR BOJA

– Kod boja i materijala je sve dozvoljeno, jastučnice, zavjese, različite pokrivke svakakvih dezena; pruge, kockice, flora, fauna, spajati nespojivo od boja do materijala, iako ja naginjem jednobojnim garniturama. Pri odabiru vrtnIh tepiha može se odabrati svakakve veličine i dezeni, ali ono na što treba pripaziti je da su otporni na kišu. Ozelenimo dodatno vrt s lončanicama, začinskim biljkama, malim ogradicama, te vazama.
PAŽNJA PRI OSVJETLJAVANJU

– Svakako pripazite na rasvjetu koja ima poseban čar, a daje i ugođaj samog prostora; od visilica, fenjera, decor lampi, solarnih žarulja, svijećama…

 

 

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)