Ljepotu mišića na ženskom tijelu svojim nastupima predstavlja Vanja Paladin koja je zauzela deseto mjesto na Svjetskom prvenstvu koje je organiziralo International Federation of Bodybuilding and Fitness.

Radi potrebe javnih nastupa, Vanja se mora pripremati kako bi njeno tijelo bilo adekvatni primjer mišićavog tijela. Iako je modernizam doveo do prihvaćanja dobrobiti wellnessa i fitnessa, postoje još pokoji stereotipi vezani za svijet body buildinga. Zajedno s Vanjom želimo vam prikazati pobliže taj svijet pa tko zna, možda se netko od vas odluči slijediti njen primjer.

ULAZAK U SVIJET BODYBUILDINGA

– S bodybuildingom započela sam prije četiri godine sasvim slučajno. Sportom se bavim cijeli život, točnije aktivno s kickboxom već trinaest godina. Nakon trudnoće sam se to malo stopiralo, te kako sam počela raditi u jednom fitnessu jednostavno je sve krenulo i došla sam do prvog javnog natjecanja. Bila sam na većem broju natjecanja, a najzanimljivija bila su mi svjetska i europska, te Maxximum open, jedno jako lijepo natjecanje s odličnom organizacijom.

TRENING KAO NAVIKA

– Bodybuilding je oblikovanje tijela. Čim se primi uteg u ruku, odmah se kreće s oblikovanjem. Žene se definitivno ne trebaju bojati toga. Time neće postati neki ogromni ljudi i treba prestati razmišljati na takav način. Muškarci nemaju strah takvih žena. Vremena se mijenjaju. Fitness je postao jako popularan sa svim popratnim stvarima kao što su prehrana i odjeća. Naše tijelo građeno od mišića i oni su nam potrebni općenito za funkcioniranje. To je kao higijena tijela. Kao što ćeš ujutro oprati zube, tako odeš i na trening. Kaže u zdravom tijelu, zdrav duh. To je definitivno istina. Mi si čak znamo reći u šali: “Ako si loše volje, otrči si dva kruga oko kuće.”. Znanstveno je dokazano da to utječe dobro na psihu čovjeka. Ja se trenutno pripremam sama. Pri tome mi je potrebna jaka autodisciplina jer ako bez nje nemaš pravu formu za binu.

VAŽNOST VODE ZA ORGANIZAM

– Voda je jako bitna jer se više od 60% tijela sastoji od vode. Ljudi, pogotovo žene, ju jako malo piju. Radije će potrošiti velike novce na skupu anticelulitnu kremu nego kupiti malo više vode što im je u svakom slučaju i bolje za zdravlje i isplativije.

POZITIVNOST KONKURENCIJE

– Gledam na konkurenciju uvijek kao nešto pozitivno jer što je bolja konkurencija, to se ti moraš više potruditi, a u suprotnom, nećeš se baš previše niti truditi. Iskreno, s time nemam nikakvih problema, niti s natjecateljicama, a niti općenito sa ženama u životu. Sve je uvijek kako se čovjek postavi. Međuljudski odnosi moraju biti normalni.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)