Negdje između dva puta komunikacije ženske i muške vrte se hitovi pulske grupe Nola.

Radi se o savršenom skladu stvaranja Marijana Jelenića i Gabrijele Galant Jelenić, kojeg ritmički prate Robert Slama i Dean Vitasović.

Godine iskustva pridonijele su dodatnoj kvaliteti stvaranja ljubavnih hitova koje besprijekorno ulaze u uho. Nakon evergreena “Dio tebe”, Porinom nagrađenog hita “Iznad oblaka”, stigao je još jedan hit grupe Nola. “Negdje između” je hit koji je pjevne naravi i lako ulazi u pamćenje, pa tako vam se može dogoditi kao i nama da ga se sjetite iz čista mira te počnete pjevuckati tokom jedne šetnjice uz ovo prekrasno vrijeme koje nas prati. Malu šetnjicu razgovora pružiti ćemo vam s Gabrijelom Galant Jelenić koja nam je ispričala o planovima grupe Nola, o potrošnji singlova, o instant zvijezdama te o stvaranju ideja njihovih pjesama.

PERIOD STVARANJA BEZ “PRITISKA”

– CD je na tržištu već otprilike mjesec dana i s time smo zaokružili jednu priču koja se započela prije dvije godine kad smo samo objavljivali singlove. Sad kad je CD vani, ne preostaje nam ništa drugo nego nastaviti sa sviranjem uživo. Nemam više onog pritiska oko objave novog izdanja i možemo sada na miru raditi pa tako i biti u studiju i stvarati nešto novo. Ove dvije godine, uzeli smo si taj neki tempo objavljivanja singlova. Jedan singl se ne bi niti istrošio do kraja, a mi bismo već objavili drugi. To je bilo uredu, ali sad nećemo pratiti taj tempo. Ova godina što se tiče objave novih pjesama biti će nam nešto mirnija. Nije dobro kad se opustiš do kraja jer vrijeme jako brzo leti. Okreneš se kad ono prošlo je već šest mjeseci, a ti da praktički nisi napravio ništa. Mora postojati taj neki “pritisak”, kojeg ne bi definirala kao uobičajeni pritisak već kao neka naša unutrašnja želja za stvaranjem. Nakon objave CD-a imamo taj nekakav period mira, ali već se i razmišlja o novim pjesmama. Pred nama je u biti period sviranja i stvaranja.

POTROŠNJA SINGLOVA

– Singl se može istrošiti, ali to najviše ovisi o sadržaju, odnosno o kvaliteti pjesme. Postoje pjesme poput “Dio tebe” koje se neprestano vrte. Po sustavu playcontrola koji nam ustvari dojavljuje gdje se i što sluša, “Dio tebe” se i dalje svira i to je znak da nije istrošena pjesma nakon svih ovih godina. Ima nekih pjesama koje se u moru svih drugih pjesama budu ispod radara i u tom smislu se može istrošiti. Danas ima puno pjesama i izvođača kako u Hrvatskoj tako i u cijelom svijetu, i ako pjesma nema onu nekakvu posebnost, može se dogoditi da se izgubi u tom moru pjesama.

ISTANT ZVIJEZDE REALITY SHOWa

– Popularnost s Reality show-om traje već neko vrijeme. To je jedna savršena odskočna daska, međutim, naše društvo nije savršeno i onda je ta odskočna daska samo dio puta. Kad show završi, pitanje je što onda i gdje? Hrvatska je malo i siromašno tržište. U nekoj bogatijoj i većoj državi, to može označiti jedan kvalitetan početak duge i uspješne karijere, a u Hrvatskoj to, nažalost, nije tako. Stanje na terenu je borba.

IDEJA PRI STVARANJU PJESAMA

– Koncept naših pjesama je naš život i svijet oko nas. Marijan je tekstopisac. On je duši romantik koji piše o ljubavi, ali ne o onoj banalnoj i patetičnoj već piše o našem životu. Ja sam se usudila u zadnjih nekoliko singlova ubaciti par svojih stihova. Ako gledaš i upijaš svijet oko sebe, ideja ima zapravo koliko hoćeš. (foto: Saša Miljević)

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.