Kupili ste nekretninu. Razmišljate kako ofarbati zidove, srediti fasadu i izvršite adaptaciju. Jedna od solucija jer kontaktirati jednog stručnjaka, kao što je to Nevio Benolić iz Novigrada.

Nevio nam je približio malo svoj posao, objasnio što za njega znači uspjeh i što mu je bitno u poslu te koji je stalan rizik s kojim se suočava.

PITUR S USPJEHOM

Radio sam 20 godina u tvornici samoljepljivih traka u Umagu. Zbog nedostatka posla počeli su nuditi otpremnine za one koji su htjeli otići. Kako mi noćne smijene više nisu odgovarale, uzeo otpremninu i odlučio si tražiti drugi posao. Zaposlio sam se onda kao običan radnik kako bi naučio zanat soboslikara i fasadera. Nakon tri godine, kako plaće nisu bile baš velike odlučio se osamostaliti i tako sam postao pitur s uspjehom

BITNO U POSLU

Na prvom mjestu mi je odraditi kvalitetan posao i da klijentela bude zadovoljna jer ako klijent je zadovoljan otvorit će ti se vrata za druge poslove. Najbolji projekt bio mi je adaptacija stare kamene kuće za predsjednika Slovenije Boruta Pahora. Bio mi je susjed. Ima neku staru kuću i na tom projektu dao sam sve od sebe da bude zadovoljan.

RADNA SEZONA PITURA

Radna sezona kod mene krene intenzivno od trećeg do kraja šestog mjeseca. Imam stanku od srpnja do kraja kolovoza, napravim u tom periodu tu i tamo koje farbanje, pa od rujna kreću poslovi fasade. U biti radim skoro cijelu godinu.

STALAN RIZIK

– Dobre strane mog posla su da se može lijepo zaraditi, može se upoznati nove ljude i naučiti nove stvari iz projekata koje prije nisam nikad vidio i to su pravi izazovi. Loše strane su ljudi koji često ne plaćaju za odrađeni posao, uvijek si u nekakvom riziku.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)