Svaka uspješna osoba si neprestano postavlja nove ciljeve, nove zadatke, nešto čime će iznova ispitati svoje mogućnosti, svoje znanje i svoj talent. Nekome će to biti novi rekord u sportskim rezultatima, nekome će to biti nova pjesma i umjetnička slika, nekome će to biti poslovni dogovor, a za Ingrid Rojc biti će to jedan novi kroj.

Osim što se može pohvaliti svom predivnom mladenačkom izgledu, modna dizajnerica Ingrid Rojc osvaja svojim karakterom i radovima, odnosno krojevima, kako žensku tako i mušku publiku. Svaki njezin kroj nosi sa sobom šarmantnu poruku koja zadivljuje kako osobu koja nosi taj model odjeću, tako i publiku koja ima prigodu vidjeti njene radove. Po pravilu kako zračiš, tako i privlačiš, njezini krojevi čine upravo to i stoga proizvode neprestano divljenje i iščekivanje o novostima koje Ingrid unosi u svakoj svojoj novoj kolekciji.

MODNI DIZAJN KAO KARIJERA

– To je nešto što sam oduvijek željela, još kao dijete, no životni me put i studij odveo u potpuno drugom smjeru. U tridesetoj godini odlučila sam ipak učiniti preokret. Krenula sam učiti šivati i otvorila moj mali biznis. Uglavnom mi se sve sviđa u modnom dizajnu. To je kreativno zanimanje u kojem možeš uvijek varirati. Naše kreacije proizvod su našeg stvaralaštva, unutarnjeg stanja, ideja i inspiracije, stoga je gotov proizvod uvijek drugačiji. Barem kod mene. Ne volim raditi uvijek po istim krojevima. Dok uz modni dizajn, ono što najviše volim raditi jesu projekti usko povezani s mojom strukom, odnosno projektiranje novih proizvoda, od ideje, testiranja tkanine, postavljanja proizvodnje, i tako dalje.

INSPIRACIJA U TKANINAMA

– Oduvijek su me inspirirale tkanine. Volim sebi postavljati izazove, zato i postoje kolekcije kao što su Afrika i one s Indonezijskim batikom. Inspiraciju često nalazim na webu, dok u nekim rjeđim slučajevima na to me potaknu i životne priče. Trendova ima jako mnogo, mogla bi izdvojiti godišta. Volim jako puno uvoditi elemente iz 60tih godina, jer su te godine bile revolucionarne s mnogo događaja s političkog i društvenog stajališta i to je naravno utjecalo i na modu. Da ne zaboravimo da je i mini suknja po prvi puta uvedena u to doba.

STANKA U POSLU

– Posao je posao, sve ovisi kako si ga postaviš. Volim imati vremena za sebe, za svoju obitelj i boraviti u društvu s prijateljima. Osim toga veseli me i boravak u prirodi i trening, a da bi čovjek to sve mogao, treba znati i kad uvesti stanku u poslu.

POSEBAN SEGMENT INDUSTRIJE

– Moda je poseban segment industrije, a i vrlo širok pojam. Različito bi se dalo gledati, jer nije isto modni dizajn, šivanje po mjeri i masovna proizvodnja. Ako se konkretno gleda samo na modni dizajn, onda je to vječita borba, velika konkurentnost i relativno površni odnosi. Moji su susreti s modelima uvijek ugodni, volim održavati odnose, a dokaz je i to da se modeli drage volje uvijek vraćaju surađivati sa mnom. Za ostatak modne industrije mogu isto tako reći da sam otvorena osoba, uvijek volim sa svima popričati i podružiti se, pa su stoga i odnosi cool. Smatram da se moj izričaj nije mnogo promijenio od samog početka, pa do sada. Promijenila sam se ja, pa tako i postavljanje prema poslu.

USPJEH

– Uspjeh je relativan. Za svakoga može imati drukčije značenje. Za mene je uspjeh raditi ono što voliš raditi i za to imati talent i što je najbitnije to i izvesti kvalitetno. Ako je u pitanju novčani uspjeh, onda mislim da tu ima pune više faktora koji utječu. Nije dovoljna samo sposobnost i talent.

SHARE