Nedavno u razgovoru glede zanimljive lopte koja se okreće, saznali smo nešto više o košarkašu Vedranu Pušiću.

Prvoligaški košarkaš odrastao je igrajući za KK Pula 1981 te nakon što je dodatno sazrio igrajući za Olimpija Ljubljana, Fortitudo Bologna, Zrinjevac, Cedevita, Dubrava i Juventud, vratio se u ponovno svom pulskom klubu i dao svoj doprinos u igri.

Specifična otvorenost ovog sportaša načinila je od njega vrhunskog dubstep/bass producenta i DJ-a. Upravo nas je ta otvorenost impresionirala u direktnoj komunikaciji s njim te vam dajemo kratke odgovore njegovog pogleda na fuziju ploče i lopte, rezultatu kluba te procesu razvoja igrača prije negoli ga ponovno vidite u akciji u jednoj od tekma KK Pula 1981.

FUZIJA PLOČE I LOPTE

– Realno muzika kao muzika po meni super utječe na sport. Super je trenirati uz glazbu ma da naravno ne klasični košarkaški trening ali dobra glazba na zagrijavanju prije utakmice i u svlačionici je svakako plus.

AMBICIJE KLUBA PULA 1981

– Došao sam u klub prošle godine u polu sezoni i od tada uprava najviše svog vremena i energije ulaže u njega, a i zarada samog kluba gleda se podići na neku ozbiljniju razinu. Prošle godine borili smo se za opstanak u ligi, a ove godine imamo nešto veće ambicije iako je još uvijek rano govoriti o bilo čemu. Što se tiče same igre bitno je da ekipa diše kao jedno odnosno da se ostvari kemija i da svi ginemo jedan za drugog, a kad se to dogodi, to će i rezultat ispratiti.

PRIPREMA PROFESIONALNOG IGRAČA

– Razvoj talentiranog dječaka do toga da postane profesionalni košarkaš je ogroman projekt u kojem se mora mnoštvo stvari posložiti da bi isti jednog dana igrao ozbiljnu košarku i zarađivao novce od košarke. Naravno da za to ima prostora, ali ovisno gdje se taj igrač razvija. Obično se u pripremnom periodu prije sezone radi dosta trčanja i teretane da bi igrači bili spremni fizički ispratiti što se od njih očekuje na samom terenu za vrijeme utakmice. (foto: Elvis Malagić)

SHARE