Video spotom za pjesmu “Men“, Barbara Munjas otvara prvo poglavlje novog projekta Calligraphy, ali također najavljuje izlazak novog materijala na engleskom jeziku.

Uz pomoć Marijana Jelenića i Perice Šurana, pjesma snimila se u nekadašnjem studiju Partyzan u pulskom društvenom centru Karlo Rojc. Scenarij osmislila je Barbara. Unutar spota korištene su slike i skulpture Elvisa Bertona, a za režiju, snimanje i montažu pobrinuo se Eric Vojak. U projektu Calligraphy u glazbenom dijelu, Barbara surađuje s Alenom Bernobić na klavijaturi, Markom Kalčićem na bas gitari i Goranom Salvi na bubnjevima.

U pjesmi “Men” ističu se elementi elektronike, ali srž pobuđuje bendovski duh svirke, te ju se stilski svrstava u indie-pop i art-rock. Barbara Munjas u pjesmi govori o muško-ženskom odnosu, te ističe kako bi taj odnos trebao biti iz ženske, svoje, perspektive.

ŽENSKA ENERGIJA

– Žene su lijepe, snažne, strastvene, kreativne, senzualne, emotivne, borbene, inteligentne, intuitivne. Ženska energija je stvaralačka energija koja pokreće svijet. Muškarci ne bi trebali biti uplašeni pored svojih ili bilo kojih snažnih žena već bi trebali biti uz njih, pružiti im oslonac i potporu da zasjaje u najvećem sjaju, poticati ih u njihovoj kreativnosti i ostvarivanju ciljeva, dati im snagu u najtežim trenucima, jer ipak žene su krhka bića, a oni su snažniji spol. Bilo bi lijepo, umjesto konstantnog nadmetanja, vidjeti suradnju, zajedništvo i razumijevanje između spolova. Muška energija bez ženske nije kompletna, kao i obrnuto. Yin i Yang savršen su prikaz muškarca i žene.

SHARE