Prilikom odrastanja, mlade osobe traže svoj identitet. Prilikom promjena vrste poslovanja, odrasla osoba traži nove izazove i profesionalni rast. Prilikom svake imitacije poznati imitator Danko Ažić, ustvari otkriva nešto novo o sebi.

Iako je već godinama imao svoju publiku YouTube pratitelja, Danko proslavio se prije dvije godine zanimljivom rap imitacijom na popularnom Supertalentu. Nedavno predstavio je YouTube sportskoj publici genijalan spot gdje kroz rap stihove i imitaciju šalje snažnu poruku. Pozivamo vas da pogledate njegov spot, ali prije toga, pročitajte što nam je ispričao o imitaciji kako bi bolje razumjeli poruku skrivenu u stihova rap imitacije.

BRZI PRIJELAZI – OD GLASA DO GLASA

– To se događa podosta spontano. Ukoliko nekoga mogu imitirati onda mi je lako prebaciti se iz jedne ličnosti u drugu bez neke pripreme. Posebice ukoliko određene osobe imitiram češće onda je s praksom i iskustvom prebacivanje iz lika u lik još jednostavnije za izvesti.

LJUBAV IMITACIJE

– Od malena sam bio sklon imitiranju i zafrkanciji, ali u srednjoj školi počeo sam s imitiranjem profesora na što su kolege iz razreda reagirali dosta pozitivno te bi me na odmorima nagovarali da imitiram. S obzirom na to da sam volio imitirati, nisu me trebali ni puno nagovarati. S vremenom sam, sa 17 godina, počeo objavljivati video uratke imitacija na Facebooku. Po reakcijama većeg broja ljudi shvatio da mi očito ide takva vrsta ekspresije i da bi bilo dobro da se nastavim baviti time. S Andrejom Pejnovićem i Tonijem Ivošem pokrenuo sam sa tada YouTube kanal pod nazivom SP Parody i na njemu smo objavili prvu parodiju na pjesmu Maslačak koja je u kratkom vremenu skupila velik broj pogleda i pozitivnih komentara što nas je motiviralo da nastavimo sa snimanjem. Nakon toga snimili smo parodiju na Severinin hit Brad Pitt koja danas ima oko milijun pogleda. Paralelno tome, radili smo brojne skečeve, imitacije, sinkronizacije, parodije koje su skupljale milijunske poglede. U periodu od 2014. do 2015. godine imali smo pauzu. Odlučio sam tada snimiti imitacije glede predsjedničkih izbora 2015. godine koje su dobile podosta velik broj pozitivnih reakcija nakon čega je uslijedio poziv od Davora Jurkotića za suradnju u emisiji U zdrav mozak. Na Supertalentu prošao u polufinale show-a s rap imitacijama, nakon tog nastupa uslijedili su brojni pozivi za nastupe i vođenja raznoraznih manifestacija, i započeo sam na Radio Sovi satiričnu emisiju Poznati o aktualnom s aktualnim temama i utjelovljenjem poznatih ličnosti koje bi obradio na satiričan način s obično nekom porukom na kraju. Od ove godine nastupam u cabaretu Kontesa s točkom imitacija svaki vikend, a i započeo sam surađnju s News Barom kao voditelj, glumac i imitator.

ZANIMLJIVE OSOBE ZA IMITACIJU

– Uglavnom one koje imaju specifičan način izražavanja – od govora, do gestikulacija i mimika. Također ukoliko se netko koristi određenim učestalim frazama ili ukoliko je prepoznatljiv po nekim drugim odrednicama, ali u svakom slučaju treba imati nešto specifično da bi imitacija bila autentičnija.

SPOT S ĆIROM, MAMIĆEM I MODRIĆEM

– Htio sam napraviti pjesmu kao osvrt na svjetsko prvenstvo i velik uspjeh Vatrenih, međutim spletom okolnosti nisam stigao snimiti spot u srpnju zbog drugih obaveza te sam odlučio snimiti ga uoči lige nacija. Osnovna poanta videa bila je poslati poruku na kraju spota hrvatskom narodu koji se uglavnom godinama ujedinjuje oko sporta, a rijetko kada, ili pak skoro nikada, oko relevantnijih stvari. Odlučio sam povezati zafrkanciju i talent imitacije kroz nešto što je ljudima relativno “novo”.

OTKRIVANJE SEBE PUTEM IMITACIJE

– Imitacijom možemo otkriti koje su naše glasovne mogućnosti, koliko smo glumački potkovani, itd. Smatram da je talent imitacije usko povezan s empatijom stoga vjerujem da je gotovo nemoguće imitirati druge bez izražene crte empatije. Svaki dan možemo otkriti nešto novo o sebi i učiti iz svake životne situacije pa tako i iz imitiranja drugih. (foto: Marino Lencović)

SHARE