Ponekad si frizure činiti sami i ispadne dobro, a ponekad napravite takvu pogrešku da tražite hitno rješenje profesionalnog frizera, a ponekad jednostavno želite jedan pravi makeover na vašoj kosi.

Jedno od mogućih solucija jesu ruke i umijeće Kristine Brkić, frizerka i vlasnica frizerskog salona Artistic u Vinkuranu. Iako ju i nije lako za pronaći, Kristina ima stalne klijente i kontinuirani obujam posla. Ona svakako ne koristi dobru poziciju, već kvalitetu svoga rada.

U kratkom razgovoru s Kristinom, stvorila nam se vizija frizerskog poslovanja, te nam je dala nekoliko zanimljivih informacija o svom načinu rada te o suradnjama, pa pročitajte u nastavku.

KONTINUITET

– Imam salon već osam godina i imam radnog staža trinaest godina, a prije toga još tri godine prakse. Važan je kontinuitet i disciplina, ali i ljubav prema posla. Moraš voljeti to što radiš i moraš imati senzibilitet za ljude i mogućnost da im uvijek ponudiš taj neki osmijeh. Mislim da je pristupačnost bit svega. Jednom godišnje idem u London, pratim i američke frizere. Volim ono što je IN i u trendu. Volim nove stvari, izazove. Danas imaš puno mogućnosti. Možeš se kontinuirano educirati, stvarati i kreirati nešto svoje, te stvoriti si neki svoj imidž kako će salon izgledati, te reklama. Sve ovisi o osobi i o njenom stilu, način na koji prezentirati svoj rad i salon. Najbitnije su stalne edukacije frizera jer cijeli život učimo pogotovo u tom poslu. Kako ide moda, kako idu novi modeli odjeće tako idu i frizure.

IGRA S BOJAMA

– Potrebno je puno volje i discipline, ali samim time ako taj posao voliš i ako ga živiš, možeš napraviti jako puno. Meni je od mog starta posao bio broj jedan. To mi je bio cilj. To sam jednostavno voljela. Svaka nova frizura potaknula me je da nastavim i izmislim ponovno nešto novo. U principu najviše volim raditi s bojama i htjela sam biti ili frizer ili kozmetičar, međutim shvatila sam da frizer može biti puno kreativniji i svakodnevan je posao. Volim šišanja ali me najviše ispunjava mogućnost stvaranja boja.

LOOK@ ME

– Surađujem sa Sašom Obradovićem već osam godina otkako me je pozvao da radim frizure za njega za Portaratu. Tu smo sprijateljili i napravili smo velik broj suradnji između kojih je i projekt koji se zove ‘Look @ me’ kojeg smo zajedno napravili s Markom Mavija. Krenuli smo s malim performansima, sad je to u ovih osam godina preraslo u veliku modnu reviju. Ja sam zadužena za frizure, Saša osmišljava odjeću, ali tu budu i drugi dizajneri. Održava se jednom godišnje u klopu programa općine Medulin. Uživam u tome jer se volim igrati i sa kosom ali i s fotografijom.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)