Likovna umjetnica Adrijana Šuran već desetljećima svojim radovima širi pozitivnu energiju. Njezine slike upravo su odraz njezinog mirnog i uvijek vedrog karaktera. To su slike kojima ćete htjeti ukrasiti svoj interijer jer jednostavno zrače emocije dobrog raspoloženja. Iako Adrijana nema svoju galeriju, njeni radovi se često mogu pogledati budući da je stalan gost brojnih izložaba.

Popričali smo ukratko s Adrijanom i otkrili kako se izražava bojama, promjene koje su se dogodile s vremenom te o njenoj relaciji s prirodom.

SLIKE KAO EMOCIJE

– Ubacila bih sebe na kolorističku umjetnost jer baza mi je prvenstveno boja. S bojama izražavam svoju impresiju i ekspresiju. Koristim različite oblike, a ponajviše prikazujem prirodne pojave. Usmjeravam se k pozitivnoj i vedroj umjetnosti. Moje slike su u biti moje emocije. Sama boja ima svoj neki intenzitet i vibraciju i s njima mogu izražavati svoje osjećaje. Kao što se netko izražava pokretom, pjevanjem ili sviranjem, tako se ja izražavam bojom na platnu. Kad gledam svoju sliku osjećam se ispunjeno i sretno, radosno jer sam napravila likovno djelo. Još jedno moje dijete. Ako mene uveseljava, onda uveseljava i druge. Vidim u svemu tome crte optimizma i nade.

KANAL KREATIVNOSTI

– To jednostavno dolazi. Razvila sam taj kanal. To je kao kod djece, negdje do sedme godine i kada ta djeca počnu odlaziti u školu i gubiti tu kreativnost. Ja sam taj kreativni kanal razvila i stalno radim na njemu. Sve što mi se uglavi stvori, putem ruke i kista stavljam na platno. Ne mogu izdvojiti niti jedan svoj rad kao poseban. Jednostavno ih radim. Kako se mijenjam u životu tako mijenjam i likovnu tehniku. U zadnjih godinu dana, više nije kapanje i prskanje već je čisti dodir s kistom. Promjena je došla sama po sebi jer sam dugo radila tu likovnu tehniku. Kad sam autor napravi puno istih radova, dođe do nekakvog zasićenja i potrebna je nekakva promjena.

POVEZANOST S PRIRODOM

– Jako sam povezana s prirodom i svoje slobodno vrijeme provodim u prirodi. U prirodi je uvijek svjež zrak pa tu je i druženje i rekreacija, odnosno sve ono što nam je potrebno da bismo se osjećali dobro.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)