Nakon sudjelovanja na izložbi Cersaie gdje su predstavljeni novi trendovi k odabiru keramike sa strane 800 tvrtaka iz cijelog svijeta, Ekatarina Chumak – Zhun iz Home &Co.-a predstavlja nam nove tendencije koje može primjeniti u vašem domu.

TENDECIJE IZ 2016. KOJE SU JOŠ PRIMJENJIVE

Tendencije prošle godine su još uvijek prisutne, te se i dalje razvijaju i aktivno iskorištavaju:

  • keramičke imitacije teksture drva, opeke i imitacije prirodnog kamena;

  • nijanse sive i sve nijanse neutralnih prirodnih paleta;

  • različiti geometrijski oblici;

  • elementi 3d grafičkog dizajna od optičkih efekata do skica olovkom.

TRENDOVI U 2017. GODINI

Geometrija još uvijek prisutna u dekorima, ali ovaj put je asimetrija zauzima glavne pozicije. Tu se spaja i tendencija je raznolikosti materijala, te se mozaik se sada nudi ne samo od uobičajenog stakla ili keramike, već i od drva ili metala. U trendu je i miješanje svih prirodnih materijala, kao beton, drvo, metal i kamen.

TERRAZZO

Pravi hit ove godine je terrazzo, koji ide ne samo na podove, nego i na zidove. Keramika s imitacijom terrazza bila je prisutna skoro na svakog proizvođača. U vini slučajeva glavna boja je bila siva, koja ipak daje dašak industrijskog stila, umjesto da podsjeća na starinske toskanske vile.

VELIKI FORMATI KERAMIKE

– Ovogodišnji formati keramike dostižu veličinu čak i do 320×160 cm, pa čak i za male prostore. Puno je lakše za održavanje, jer nema fuga, ali i estetski fenomenalno lijepo. Odmah uz to moramo spomenuti mogućnost izrade sanitarija od takve keramike, a i kuhinjskih otoka.

HANDMADE KERAMIKA

Unikatna ručno rađena keramika može se poslužiti kao prava umjetnička slika koju bi se dalo okviriti i staviti čak i u dnevni boravaki. Keramika nije više ograničena formatom kupatila i kuhinje. Danas ona dolazi u sve vrste prostorija, čak i na zid u spavaćim sobama.

TAPETE U KUPATILIMA

Ciglice, riblja kost te 3d efekti slaganja još uvijek ostaju u trendu. ali u kupatilima keramiku polako zamjenjuju raznovrsne tapete. U ponudi su posebne tapete, koji su rezistentne na vodu i vlagu.

BOJE SANITARIJE

Što se tiče sanitarija zaboravite na običajnu bijelu boju. Danas sanitarije dolaze u bojama, koje samo možete zamisliti. Drugi trend su zidane sanitarije, od tuš kada do umivaonika da se na taj način se ne ističu nego potpuno utope u interijeru kupaonice.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.