Nakon pregrijanog ljeta, stigla je nagla jesen s velikom količinom kiše, ali i sa znatno nižim temperaturama tako da se stalni boravak u eksterijeru pretvorio u stalni boravak u interijeru.

Kako ga učiniti ugodnijim za nas same, ali i za naše goste savjetuje nas Vesna janko Finderle, dizajnerica interijera iz Home&Co-a.

TREND PRILAGOĐAVAMO SEBI SAMIMA

– Jednostavnost življenja može se približiti toplinom doma mijenjajući uređenje doma prema godišnjim dobima uz malo kreativnih savjeta i dodataka, bez previše izdataka i naravno, ne prateći slijepo trendove.

Trendovi neka nam služe kao putokaz i mala natuknica, ali nikako kao jedini i obvezan smjer. Trend prilagođavamo sebi samima, jer udobnost življenja i sama ugoda ono je što u domu želimo postići.

JESENJI MAKEOVER

– Jesenje opremanje ili tzv. makeover ne treba biti kompliciran. Ne treba se promijeniti mnogo i ne mora mnogo koštati. Postoje jednostavni načini da se u dom unese malo jesenje atmosfere.

Poigrajmo se bojama, teksturama, detaljima u prostoru koji će nam poslužiti kao akcent iznenađenja samog ambijenta, svijeće, okviri, nove fotografije, cvijeće, kamenčići koje smo nedavno pokupili s najdraže plaže, prekrivači, tepisi, zavjese…

PALE DOGWOOD ROZA

– Trendovi i palete boja koje se mogu preporučiti malo odskaču od klasičnih savjeta i već dobro ustaljenih nijansi, a to su zagasitiji tonovi ružičaste, uglavnom pastelno je i dalje u modi. Najpopularnija je tzv. “pale dogwood” roza.

Međutim ako ne želimo strogo robovati modnim must have bojama, jesenje preporuke boja koje uvijek dominiraju prostorom jesu toplije boje, zagasite nijanse i tonovi različitog spektra boja; ciglasti i terakota tonovi, bordo, tamnije nijanse narančaste, plava boja i dalje ostaje kao in boja, i to i u svijetloj i tamnoj varijanti. Zelena nije napustila svoj tron, međutim ona se javlja u nešto tamnijem izdanju, te zagasita varijanta žute/oker.

MATERIJALI I DETALJI

– Od materijala mogu se koristiti bakar, željezo, svijetlo i tamno drvo, baršunaste teksture, grube tkanine. Kao detalje umetnite geometrijski oblike na tapetama, namještaju, kao oblik opreme.

Ukoliko imamo opremljen naš ambijent življenja u hladnim tonovima, nebojama u jednostavnim nijansama i tonalitetima svakako se možemo poigrati teksturama, materijalima, prekrivačima u raznim bojama, jastucima, tepisima, a sve kako bi na jednostavan i učinkovit način promijenili i prilagodili naš prostor za nadolazeće godišnje doba.

Najlakši način jesenjeg makeovera jest svakako da promijenimo prekrivače, posteljinu, zavjese, dekorativne jastuke, koristite jesenje dekoracije; lišće,kesteni,grane, zdjele, svijeće u tamnijim tonovima, nabavite sezonsko cvijeće, promijenite stolnjake i čaše ili tanjure, obojite koji zid u vama dragu boju koja je na jesenskoj must have preporuci. Ukoliko imate kamin on će sam po sebi dati dozu jeseni u vašem domu i veliki pečat ugodnoj atmosferi. U hladnim jesenjim i zimskim noćima, ne postoji ništa prijatnije od toplog svjetlucanja i pucketanja vatre. Ubacite u dnevni par košarica za ili drvenih kutija za dekice.

JESENJE KAUČARENJE UZ BLISKE OSOBE

– Puno pažnje posvećujte detaljima i teksturama, jer one doprinose ugodnoj atmosferi našeg doma. Želim vam prvenstveno ugodan i topao dom, uz obvezno jesenje „kaučarenje“ uz topli čaj, miris svijeća, ugodnu dekicu i uz vama blisku osobu

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)