Između pokoje svirke, uspjeli smo dobiti Barbaru Munjas na par minuta i vidjeti njen osvrt na glazbu. Uvijek vedra i pozitivna Barbara ulazi u novo poglavlje i priprema novi projekt s Alenom Bernobićem i Markom Kalčićem. Nije nam još precizirala o čemu se konkretno radi, no rekla nam je kako jako intenzivno rade na novom materijalu.

Dok čekamo da se taj projekt prezentira, možemo se osvrnuti upravo na Barbaru Munjas i njen odnos s glazbom.

GLAZBA U GENSKOM ZAPISU

– Došlo je sve tako prirodno, kao da mi je u krvi ili mom genskom zapisu. Glazba me je odmah privukla, čim sam počela biti svjesna sebe. Većina mojih prvih sjećanja vežu se uz glazbu. Ozbiljno sam se počela baviti sa svojih šesnaest godina kada sam počela odlaziti na satove pjevanja.

SKUP RAZNIH SITUACIJA I EMOCIJA

– Gotovo je nemoguće opisati svoju ili bilo koju glazbu. Glazba je za slušanje, a ne za opisivanje. Svaki autor ispoljava iz sebe ono što je kroz život ili u određenim situacijama utjecalo na njega, od čega su emocije najbitnije, barem meni. Moja je glazba skup svega što sam u životu slušala, proživjela, što je utjecalo na mene, skup raznih situacija i emocija, filmova, knjiga, ali najviše glazbe koju sam slušala. Slušanje i uživanje u glazbi potaklo me je da i sama počnem stvarati. Glazba ima veliku moć. Ljepota je u tome kada iz negativnih iskustava napraviš nešto pozitivno, kada proživljenu dramu pretvoriš u priču sa završetkom kakvog god zamisliš i poželiš. Kreiraš svijet onako kako želiš. Svaka pjesma u meni pobuđuje posebne emocije. Postoje i one kojih se nakon nekog vremena zasitim jer ih stalno izvodim, ali opet, s druge strane, s vremenom se vrati žar i strast i za tim pjesmama. Ponekad se zna dogoditi da se prehladim ili pak promuknem ako imamo više uzastopnih svirki, tada mi je frka pjevati određene pjesme tako da u njima, u tom trenutku, ne mogu toliko uživati koliko bi uživala inače. Na kraju se sve svede na to da su mi sve pjesme jednako drage i da ih sve jednako volim. Svaka me veže uz neku emociju, trenutak, pozadinsku priču.

NASTUP U IKI

– Jedan od prekrasnih trenutaka u životu bio mi je nastup s Gustafima u Areni kao pred grupa za Mano Chao, adrenalina je bilo na bacanje, atmosfera vrh, osjećaj je bio poseban. Također, među meni najdraže nastupe spada i jedan koji je bio prije nekoliko dana u Iki, doma, u mjestu odakle jesam. Prva svirka doma. Svirala sam solo i bila okružena svim važnim ljudima iz svog djetinjstva i čitavog života što me je ispunilo pozitivnom energijom, a moram reći da ni u ovoj situaciji adrenalina nije manjkalo. Vrlo je bitno imati podršku onih koje voliš. Sviranje i pjevanje mi daje svrhu postojanja, uveseljava me, a ako uspijem razveseliti još neke ljude svirajući i pjevajući, osim same sebe, to smatram uspjehom, pa makar bila samo jedna osoba u pitanju.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)