Romantično spajanje neobičnih stvari krasi djela Morane Cerin Domba, autorice brenda Mory Design. Svoju ljubav u modnom dizajnu otkrila šivaći kostime i razne odjevne predmete za svoju djecu. Nakon što se educirala, u vrlo kratkom vremenu postala je prepoznatljivo ime povezano uz maštovite kreacije koje su se predstavile na modnim revijama u Rijeci, Opatiji, Novom Vinodolskom i Novigradu.

Kako je dizajnerica iz Rovinja stala na put modnog dizajna te što krasi njene kreacije, otkrila nam je sama te vam njene riječi nudimo u nastavku.

LJUBAV PREMA MODNOM STVARALAŠTVU

– Dizajnom sam oduvijek htjela baviti, ali ne modnim. Htjela sam biti dizajner interijera i to je još uvijek neispunjena želja. Počelo je tako da smo kupili šivaću mašinu krajem 2015. godine i počela sam šivati za svoje klince, vreće za spavanje i kostime za maškare. Kako sam već godinama bila kući s djecom, trebalo mi je nešto za sebe, da se usput i kreativno izrazim. Htjela sam tada šivati torbe. Kopajući po internetu naišla sam na stranice škole Callegari, i pažnju mi je privukao smjer modelist visoke mode, konstrukcija odjeće. Nakon što sam uspješno završila taj smjer, upisala sam dodatno smjer za modnog stilista odjeće s marketingom. Ljubav prema modnom stvaralaštvu rasla je u meni iz dana u dan. Nekako sam se našla u tome, to me opušta i veseli. Sretna sam u svom malom studiju, dok crtam, krojim, šivam i stvaram. Najveća podrška su mi bili, i još uvijek jesu, mama i suprug. Bez njih sve ovo ne bi bilo moguće i hvala im na tome.

SPAJANJE NEOBIČNIH STVARI

– Volim neobične stvari, spajati razne materijale, koji možda na prvi pogled ne idu jedni s drugima. Krenula sam s modom 50-ih, to mi je najženstvenije razdoblje. Zaljubila sam se u rockabilly, pin-up. U tom stilu je bila prva kolekcija koju sam osmislila i sašila za završnu reviju škole. Ponekad pridajem više pažnje materijalima, a ponekad motivima, ovisno o tome što želim postići kod kreacije. Intuitivno biram materijale. Ugledam neki materijal i dođe mi vizija, inspiracija što ću od njega sašiti. Volim koristiti prirodne materijale poput pamuka i lana. Ponekad kupim nepromišljeno jer mi se sviđa tekstura, motiv, onda takav materijal zna stajati u ormaru i više godina, ali na kraju i njemu udahnem život. Ponekad se previše vežem za kreaciju, toliko da bih ju najradije zadržala za sebe.

SHARE