Uvijek jako spontana i iskrena u direktnoj komunikaciji s publikom, a opet i odlična glumica na pozornici. Odličja su to pjevačice Barbare Munjas koja u svakoj situaciji nalazi mogućnost za umjetničko izražavanje kako pjesmom tako i glumom, a nedavno započela je svoju divnu ulogu majke.

Doba koje nas sad krasi nije joj predstavio nikakav problem budući da bi ionako trebala ostati kod kuće radi djeteta. Barbara je iskoristila ovo vrijeme kako bi imala uspomene za pamćenje sa svojim najmilijima, ali i produktivno predstavila je publici svoj slučajni singl o čemu nam je ukratko ispričala.

ULOGA MAJKE

– Sve je došlo nekako spontano, prirodno. Osjećaj je fantastičan, neka nova dimenzija ljubavi koju do tada ne osjetiš. A što se svakodnevice tiče, malo je sve zbijeno te su dobra organizacija i timing vrlo bitni, a o podršci bližnjih da ne pričam! Zbog te podrške mogu bez problema, npr., otići na more i izguštati na suncu, a mogu isfurati i neke zahtjevnije poteze kao što je otići na svirku u Knin. Ništa se previše nije promijenilo, samo ogromni booster ljubavi i neki novi smisao života.

SLUČAJNI SINGL

– Novi singl je pjesma na hrvatskom jeziku. Ima malo drukčiji sound. Novi singl je slučajni singl, ali evo drago mi je da se desio. Pjesma je nastala u jednu večer. Idući dan sam ju završila, još smo nešto dodavali i ponavljali snimanje vokala. Pjesma je uglavnom snimljena na iPhoneu. Klavijature koje je Alen Bernobić naknadno snimio su iznimka, kao i moj vokal. Uglavnom, nas dvoje smo to sve fino upicanili, aranžirali, smiksali, producirali, pa sam snimila i video u jedno popodne i sve digla na YouTube. Bitno je da se nešto radi stalno.

NAJDRAŽI PERIOD ŽIVOTA

– Korona period mi je bio najdraži period čitavog života. Donio mi je bebu i takav neki mir i spokoj. Prekrasan je osjećaj bio pogledati nebo i ne vidjeti tragove aviona, ili s vrha Učke primijetiti da je čitav Kvarner bez ijednog plovila. Svijet je bio stao i to je bilo tako nestvarno, a uz sve to ti se dešava i najveća ljubav na svijetu, divota. Ionako bih u tom prvom periodu nakon rođenja djeteta bila morala biti kući, a ovako smo zbog korone i rada od kuće svi zajedno bili na okupu i uživali.

POVEZIVANJE S PUBLIKOM

– Ljudi i komunikacija s ljudima, prijateljima, publikom mi je jako bitna. Čovjek poput mene, bez društva, u osami, može vrlo lako izgubiti zdrav razum. Svaki vid, umjetničkog, izražavanja je alat za povezivanje s ljudima. Svi mi nešto radimo jer nešto želimo reći, želimo da nas čuju, vide i priđu nam, da mi priđemo njima i da se povežemo i potaknemo neku emociju, razmišljanje, da ostavimo nekakav trag, utisak. Kazalište je zakon. Glazba je zakon. Kazališne daske mogu podnesti toliko toga, i najružniju stvar, emociju, mogu pretvoriti u sjaj, izazvati toliko reakcija, more mogućnosti. Ali i glazba trpi razna stanja i prelijepo je kad neku tugu ispričaš kroz veselu melodiju. Bitno je imati što za reći, imati emociju te naći pravi kanal za ispoljavanje svega toga.

DOGMA

– Suradnja s Dogmom je bila jedno jako lijepo iskustvo. Osim gostovanja na dvije pjesme bilo je tu i gostovanja na raznim koncertima. Nažalost sam neke planirane koncerte morala preskočiti zbog trudnoće ali u svakom slučaju lijepo je bilo surađivati i družiti se s Dogmom. Tko zna, možda ako ništa drugo, bude još koji koncert u điru!

ZNAČAJ PORUKE

– Svaka poruka potiče nekakvu emociju.

(foto: Ira Tomić i John Kardum)

SHARE