Kažu da sa smijehom sve što je loše nestaje, a sve što je dobro raste. Upravo s tom filozofijom ili možemo nazvati navikom živi Igor Bernobić, veliko lice Malvazija banda.

Zabavni Malvazija band uveseljava svoju publiku već deset godina, a vodi se teorijom kako smijeh sve rješava što je i publika jako dobro prihvatila.

SVIRKE NA BARKAMA

– Moja glazbena karijera počela 1988. kad su me roditelji upisali u glazbenu školu. Sa svojih trinaest godina, počeo sam svirati na barkama zahvaljujući Armandu Krepčiću te i danas dalje sviram upravo zahvaljujući njemu. Svirao sam na tim barkama tri sezone i bilo mi je jako zanimljivo. Posjeli su me na sredinu barke na kojoj je oko sedamdesetak osoba i dali su mi da sviram pedesetak pjesma koje sam znao u to vrijeme. Krenuli smo od Valete, pa Poreč, Brulo, Limski kanal, Rovinj i natrag. Ponovio bi cijelim putem sve pjesme po dva do tri puta. Osjećao sam se kao da sam glavni u svemu tome i stvarno mi je bilo dobro, te sam uspio skupiti dovoljno novaca da si od tog posla kupim svoj prvi automobil.

KARIJERA UZ MALVAZIJU

– Nakon vojske, ostao sam na kopnu i započeo svirati u duu s Denisom. Svirali smo skupa četiri godine, te sam prešao u drugi duo, da bi nastavio s glazbenom karijerom u kvartetu. Zezali smo se i napravio sam tekst, glazbu i aranžman za pjesmu „Moj kume pjan”. U vrlo kratkom roku pjesma je postala jako popularna. S tom pjesmom počeo se formirati Malvazija band. Trenutno smo u bendu Robi, Luka, Natali i ja. Imamo šesnaest svojih autorskih pjesama i jako puno nastupamo po svadbama, pučkim feštama i posebnim gažama.

PROFESIONALNA ŠALA

– Iskreni humor je jako profitabilan u glazbi. Trideset godina se bavim glazbom, a profesionalno 26 godina. Sa svim školama koje sam prošao i sa svim ostvarenim pjesma, još se ne smatram glazbenikom. Ja sam zabavljač i vrlo mi je važan humor kako prilikom snimanja pjesme tako i u javnim nastupima. Bitno je animirati ljude. Ono što sam uspio primijetiti da ljudi više prihvaćaju profesionalnu šalu s kojom pjesma ne zvuči savršeno, ali budi pozitivnu vibraciju. Svi me poznaju kao Igor koji se voli smijati. Svojoj djeci prenosim da trebaju poštivati druge, ali i da na sve imaju stav: „Just smile!”.

SHARE