Poznato je kako klape mogu svojim spojem glasova pobuditi razne emocije u čovjeku, veselje, tuga, čežnja, itd. No, svaka klapska pjesma kao da sa sobom nosi šum mora koje nadjačava zbor glasova kao što je to kod poznate dalmatinske klape Intrade gdje se posebno svojim karakterom ali vokalnim sposobnostima ističe Tomislav Bralić.

Osim talentom, Bralić i Intrade osvojile su mnogobrojnu publiku diljem svijeta svojom glazbenom zrelošću zbog čega su nosioci mnogobrojnih priznanja ali i publici zanimljivih suradnji, kao što je to bila suradnja s Oliverom Dragojevićem.

Kao uvijek čašćeni gosti istarski pozornica, u ime klape Intrade, Tomislav Bralić odao nam je recept njihove popularnosti i osjećaj vezan za Olivera Dragojevića koji ga i dalje prati.

TRADICIJA U GLAZBI

– U našoj glazbi nema trikova. Našu glazbu vole stari, mladi; muški i ženski. Oni koji se bave trikovima su za kratki vijek, a naša glazba traje već dugo, dugo, i dugo. Jako bitno je održati tradiciju kroz glazbu. U svakoj našoj pjesmi ima mediteranske, dalmatinske melodije. Kroz to se proteže jedna tradicija zbog koje se i okupila Klapa Intrade, jer smo prvih 15 godina pjevali samo a capella izvornu glazbu.

OLIVER

– Oliver me osvojio sa svakom pjesmom, ali najviše načinom, stilom pjevanja. Puno mi nedostaje i ne mogu zamisliti da ga nema. (foto:Igor Kelčec)

SHARE