Dok nogometaši skupljaju bodove u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, dok se rukometaši nadmiču na parketu za bod više, dok se političari svađaju oko bodova u Saboru, dok bakica skuplja bodove radi popusta u trgovačkom centru, legendarni Koktelsi skupljaju bodove za šetnju k vrhu glazbenih lista.

Nakon zahtjevne ljetne turneje, prilikom koje realizirali su pedeset koncerata kako u Hrvatskoj, tako u Italiji i Sloveniji, momci uvijek zabavnog benda snimili su spot za svoj novi singl „Vozačka” snimljen u studiju Little Roses mix pod masteringom studija GIS i izdavačkim timbrom Music Star recordsa.

Na duhoviti način, pjesma, koju je napisao i uglazbio Nikola Peršić, opisuje situaciju kad osoba ostane bez vozačke tokom ovog slavljeničkog doba. Uz uzvik „A joj, joj” koji se ponavlja u obliku mantre kroz cijelu pjesmu naglašava stanje osobe kad ugleda policajca na cesti u ranim jutarnjim satima prilikom povratka iz izlaska u alkoholiziranom stanju naslućujući gubitak vozačke dozvale. Naslućujući na činjenicu da je grešnik dužan platiti dug društvu, unutar spota atraktivni momci prikazani su kako robuju u zatvorskom kamenolomu zbog prekomjernog konzumiranja alkohola gdje im se misli osvrću na kobnu noć kada su skupili bodove kojim im je oduzeta vozačka i omogućena romantična šetnja u lisicama.

Spot su smislili i režirali Koktelsi, Marin Gregurev bio je zadužen za snimanje i montažu, a kao gosta glumca Koktelsi aktivirali su svog službenog fotografa Nikolu Pavlakovića za ulogu policajca koji ih zaustavlja, dodjeljuje bodove i na kraju nagrađuje policijskim lisicama.

SHARE