Nina Kraljić impresionirala je svih svojim vokalnim i scenskim sposobnostima putem televizijskog talent showa, zatim je nastupila na Eurosongu kako bi sada dala svoj publici mogućnost uživanja u njenim kantautorskim djelima, među kojima već je ostao zamijećen spot „Lay you down”.

Prije njenog prvog nastupa u Labinu, pitali smo ju par pitanju o njenoj kantautorskoj pjesmi, o korištenju stranih jezika u glazbi te o samom nastupu u Labinu.

LAY YOU DOWN

– Pjesmu sam napisala prije pet godina, a vezana je uz jedno privatno iskustvo koje smo prikazali u spotu kao jedan kratak mini film. To mi je poprilično dosta bitna pjesma s obzirom da je to prva kantautorska pjesma. Jako lijepo iskustvo bilo mi je prilikom snimanja spota s obzirom da sam od Grada Zagreba dobila privilegiju da snimam spot u Palači Dverce koja je sama po sebi predivan prostor i jako se dobro uklopila u priču. Općenito su komentari jako dobri pogotovo uzeći u obzir da se pjevanje na engleskom kod hrvatskih kantautora ne gleda kao nešto što je tipično. Nije nešto što se dešava često.

PJEVANJE NA STRANIM JEZICIMA

– U biti kao osoba koja se već predstavila da voli višejezičnost, pjevajući na makedonskom, engleskom, hrvatskom i hebrejskom, smatram zaista da svaki jezik ima svoje prednosti i nešto što posebno može dočarati, te nekakvu autentičnost u izričaju.

FUZIJA RAZNIH STILOVA

– Moj gitarist je jako povezan s Labinom. Kako radi u galeriji kao kustos, bio je ugodno iznenađen što smo dobili poziv nastupati tamo. Prošli smo puno puta onuda, ali nismo nikad dosad tamo imali koncert. Lijepo je doći u te krajeve i nadam se da ćemo otvoriti nešto novo s nastupom u Labinu. Kad nastupam prvi put u jednom gradu, onda mi je cilj postaviti sve svoje stilove unutar jednog koncepta s poznatim cover pjesmama i pjesmama s mog albuma. Moja je fuzija raznih stilova; scenske glazbe koju cijeli život slušam, te indija, popa s etnom, s malo irskog tonusa.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *