Predivna Elis Lovrić i dalje aktivno promovira kulturu svojim javnim nastupima, ne samo glazbom već i aktivnom glumom u zanimljivoj predstavi Vježbanje života – drugi put, odnosno ženska postava dramaturško-redateljsko-glumačkog preispitivanja nekadašnjeg Vježbanja života, riječke povijesti te povijesti kazališta.

Elis je rado podijelila svoje dojmove s nama kao i veselje glede vijesti vezane uz pjesmu Je ča je.

DUPLA PREMIJERA

– Odigrala sam zadnju predstavu Vježbanja života – drugi put i sad slijedi ljetna stanka.Kako su se mjere opreza uslijed korone u ožujku naglo pooštrile, s probama smo stali dan prije premijere. Sretna sam, kao i svi, da smo unatoč svemu, sada krajem lipnja održali čak duplu premijeru i četiri reprize.

PONOVNI SUSRET NAKON 30 GODINA

– Bio je to poseban osjećaj, nakon 30 godina sresti iste kolege, stati na daske teatra u kojem sam na prijemnom ispitu bila primljena na glumačku akademiju i odigrala niz predivnih glavnih uloga, sve do mog odlaska u Italiju na daljnje usavršavanje. Bila sam opet ona ista Fanica koja me tada ispunila kao glumicu i donijela mi još kao studentici glume rektorovu nagradu. Ovaj put, desilo se nešto prelijepo. Pjesma koju sam napisala prije trinaest godina i posvetila Fanici, postala je sastavni dio predstave. Pjevam ju uživo s gitarom i usnom harmonikom, baš kao i na mojim koncertima. A na svakoj predstavi, posebno ju posvetim kolegama i suradnicima kojih više nema među nama, a bili su dio Vježbanja života. U rujnu ćemo nastaviti s reprizama, nadam se, bez “koronarnog razmaka” među ljudima i sjedalima, s punim gledalištem koje je sada nažalost moralo biti prepolovljeno u smislu broja posjetitelja.

FANICA

– Netom prije korone, izdala sam i prvu na svijetu labinjonsko-japansku knjigu pjesama u kojoj se nalazi i moja pjesma “Fanica”. Drago mi je da svojim radom dokazujem kako svaki jezik, pa i oni koji na prvu zvuče tvrdo i naizgled nepjevljivo, mogu biti itekako milozvučni te prenositi emocije.

JE ČA JE

– U međuvremenu, dobila sam divnu vijest da je moja skladba Je ča je ušla u odabrane skladbe ovogodišnjeg Festivala dalmatinske šansone u Šibeniku na kojem sam lani s pjesmom Od kad te poznon osvojila nagradu žirija. Moj je djed bio iz šibenske Rogoznice u kojoj još postoji kuća u kojoj je odrastao pa mi je sudjelovanje na tom festivalu još milije srcu.

PORUKA ČITATELJIMA

– Svima želim okrepljujuće ljeto i da još bolji krenemo u nove pothvate.

SHARE