Blagdanske čarolije već su začarale trgove, ulice i druge eksterijere, no započele je i kićenje interijera. To je ponajviše obiteljska zabava, ali i prikaz kreativnosti pojedinaca. Ima onih koji uvijek imaju nekakve nove ideje, ima onih koji tradicionalno kite svoj dom uvijek na isti način, a ima i onih koji još razmišljaju što bi učinili u svom domu prilikom blagdana.

Ukoliko još ne znate kako biste okitili vaš dom ove godine, pročitajte korisne savjete Vesne Janko Finderle, vedre dizajnerice interijera iz Home & Co.

NAJEMOTIVNIJI PERIOD U GODINI

– Većina vas će se složiti da je ovo vrijeme definitivno najemotivniji period u godini, posebice kada ga još i začinimo predivnim ukrasima u našem domu, ali i van njega. Postoji pregršt načina kako da nam dom bude još ljepši, ugodniji i emotivniji.

Kako okititi dom? Kako unijeti dašak naše kreativnosti? Koji su to načini i smjernice u ukrašavanju ovih blagdana ?

Da bi odmah na ulazu u dom osjetili božićnu čaroliju svakako nemojte zaboraviti na ulazni vijenac. Vijenac možete naći u svim supermarketima po vrlo pristupačnim cijenama i to jednostavan i zelen. Svakako preporučam da sami naberete grane, zelenilo i lišće, te ga dodatno okitite pokojom kuglicom, zalijepite trakice, ukrasite osušenim narančama i cimetom. Sve to možete pronaći u trgovinama po vrlo povoljnim cijenama.

MANJE JE VIŠE

– Zapamtite i kod ukrašavanja vrijedi stara, ali vječna, zapovijed: Manje je više!

Važna karika u ukrašavanju svakako su božićne lampice, kojih nailazimo u raznim dimenzijama, oblicima, ali i vrsti svjetlosti. Odaberite one koji vama odgovaraju, te njima ukrasite drvce, namještaj, grane ili prozor. Na štogod da se odlučite zasjati će posebnim čarom.

SVIJEĆE I MIRISI – NEZAOBILAZNI ELEMENTI

– Ispecite kolačiće u raznim božićnim kalupima, posipajte ih cimetom i vanilijom te poslužite na ukrasnim tanjurima, uz to upalite svijeće i mirisne štapiće. Sve je to čar koja budi sva osjetila te stvara ugodno raspoloženje.

NE ZABORAVITE ADVENTSKI VIJENAC

– Preporučam da adventski vijenac bude vaše izrade. Koristite prirodne materijale, grančice i zelenilo. Odaberite boje svijeća koje se vama sviđaju. Koristite vrpce, mašnice i kuglice. Posložite svijeće na staklene podloge, drvene tacne, keramičke pločice, ukrasne ili prozirne tanjure. Prepustite si mašti na volju. Ukrasite drvce vašim omiljenim kuglicama, te par njih ostavite te ih posložite u staklena zvona ili staklene male akvarije i iskoristite ih kao stolne dekoracije. Stare staklenke također možete iskoristiti za svijećnjake, rasvjetu ili vaze.

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)