Pulska grupa Dogma, odnosno Sandro Pettener, Zoran Stojković, Toni Selaković i Tonči Pavlinović, je nedavno, uz suradnju s Brankom Šterpinom, Tonijem Turkovićem te mješovitom vokalnom skupinom Nešpula i produkcijom Medvid, ostvarila prezentaciju njihovog novog romantičnog hita “Boje”.

Sandro Pettener nam je ukratko pojasnio tematiku pjesme, razlog suradnje sa skupinom Nešpula, kako se bend pomladio te razliku između prosječne pjesme i hita.

ISPITIVANJE LJUBAVI

– Pjesma Boje ljubavne je proljetne tematike. Pjesma govori, propituje koliko smo spremni dati i prihvatiti, koliko mjesta ima u nama jedno za drugoga, za boje…Proljeće je buđenje, proljeće su nove boje.

SURADNJA SA SKUPINOM NEŠPULA

– Angažiranje zbora činilo nam se dobrom idejom na jednom dijelu pjesme gdje smo htjeli dobiti malo svečaniji prizvuk i prvenstveno se želim zahvaliti Tatjani Merkl te svim curama i dečkima na odazivu, kao i brass sekciji Branku i Toniju jer je ta sekcija neizostavni dio glazbenog identiteta Dogme.

NOVI ALBUM U PLANU
– Dogma priprema novi album kojega planiramo realizirati ove godine. Radimo na novim pjesmama koje treba dovršiti tekstualno, sitno aranžmanski i naravno snimiti. Trenutno radimo na novoj pjesmi
Nemir radi se o jednom zanimljivom duetu, ali o tome ćemo uskoro.

POMLAĐIVANJE DOGME

Pomladili smo se. S nama je Toni na gitari koji je unio novi polet energiju u bend. Odlično se uklopio i veselimo se budućim nastupima i novim pjesmama.

RAZLIKA IZMEĐU PROSJEČNE PJESME I HITA


Iako su nam kroz prijašnje albume glazba i ritam bili na prvom mjestu dobar tekst i njegova interpretacija mogu stvoriti tu razliku između prosječne pjesme i hita. Na zadnjem albumu tekstovi su odraz mog intimnog stanja i promišljanja.(foto:Hassan Abdelghani)

 

SHARE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.