Volimo gledati rezulatate uvijek vedre i aktivne Rene Sain. Impresivno je kako jedna odbojkiša može postići toliko mnogo u svojoj karijeri i nikada se ne žaliti na probleme. Često se govori kako je duh pobjednika drugačiji od ostalih po stavu prema životu i nadasve navikama. Rene nas je odavno naučila kako se vodi sa stavom da lopta ne smije pasti, no nismo dosad dotakli njenih zdravih navika.

Kao i uvijek, otkako smo joj se obratili, brzo i efikasno, baš kao što je i njena igra na terenu, odbojkašica iz Poreča odgovorila nam kojim se zdravim navikama vodi kako bi pri svakoj utakmici dala maksimum od sebe.

#1 TRENING
– Budući da sam profesionalna sportašica treniniranje je srž svega. Kako bi dobro igrala važno je da ispoštujem sve na treninzima te kad mogu da prilagodim trening fitnessa i radim dodatno na stvarima koje mi pomažu da poboljšam svoj performans. Isto tako vrlo je važno istezanje nakon dvorane.


#2 ODMOR
– Dobar noćni san neophodan je za dobro zdravlje i poboljšanu sportsku izvedbu. Uvijek se trudim odspavti negdje oko 7 sati pa i više kako bi mi tijelo i um bili odmorni. Isto tako važno mi je da kad imam dva treninga u danu ili utakmicu popodne da odspavam i popodne 45 minuta do sat vremena.


#3ZDRAVA PREHRANA
– Prilagođavam prehranu ovisno o tome kako i koliko treniram. Kroz sve ove godine, otkrila sam što mi i koliko paše u kojem razdblju te što mi pomaže kako bi uvijek imala dovoljno energije.


#4 TEKUĆINA
– Dovoljno tekućine je važno za isto tako poboljšanje performansi i za energiju.


#5 ŠETNJA
– Većinom šetam u slobodno vrijeme kako bi mi tijelo uvijek makar malo bilo u pokretu. Isto tako šetnja mi pomaže da si očistim misli. Dolazim na trening i odlazim s treninga šetajući kako bi mi se tijelo razbudilo, a nakon opustilo.


#6 VRIJEME ZA SEBE
– Važno mi je izdvojiti uvijek neko kratko vrijeme te da ne radim ništa i ne razmišljam o ničemu. To mi daje dodatnu energiju.


#7 VRIJEME S DRUŠTVOM
– Vrijeme provedeno s ljudima koji mi daju pozitivnu energiju, malo smijeha i priče je dobar lijek za stres.


#8 UČENJE/ČITANJE
– To je isto neki bijeg od stresa i pomaže da se uče nove stvari koje se mogu implementirati u sportu i svakodnevnom životu kako bi sebi olakšali kasnije. Tako se stvara bolje baza za bolji život.


#9 HOBIJI
– To su stvari koje meni donose užitak i sreću te zbog kojih se osjećam ispunjenija i zbog toga lakše obavljam svakodnevne stvari.


#10 POSTAVLJANJE CILJEVA
– Jedan od najlakših načina da se poboljša mentalno zdravlje vezano je uz postavljanje ciljeva i zatim ih se pridržavati. Ako sam pod stresom, postavljanje malih ciljeva pomaže mi da se osjećam samopouzdanije i motiviranije.

SHARE