Stil ima neosporan utjecaj na naš prvi dojam, a odabir odjeće može značajno poboljšati ili narušiti prvi susret. Kada biramo odjeću za prvi dojam, trebamo razmišljati o kontekstu i cilju susreta. Profesionalni događaji zahtijevaju formalniji pristup, dok ležerni susreti dopuštaju više slobode u izboru stila. Postizanje ravnoteže između ležernog i ozbiljnog dojma ovisi o kombinaciji komada odjeće.

Dodavanje formalnih elemenata poput sakoa uz casual odjeću može stvoriti dojam profinjenosti, dok jednostavni dodaci mogu ublažiti formalnost. Vaš stil odražava vaš karakter, stoga je važno uskladiti odabir odjeće s vlastitim osobnim izrazom. Boje, krojevi i detalji mogu naglasiti vaše jedinstvene osobine, čineći vaš stil autentičnim. Današnji poslovni maniri u odijevanju prilagođeni su modernim trendovima i opuštenijim radnim okruženjima.

Dok su nekada formalnost i uniformnost bili ključni, sada se cijeni individualnost i kreativnost u izrazu stila. Stil igra ključnu ulogu kod prvog dojma te je važno pažljivo odabrati odjeću koja odražava kontekst, osobnost i aktualne modne trendove. Ležernost ili ozbiljnost stila trebaju biti prilagođene situaciji, a usklađivanje s vlastitim karakterom čini vaš izgled autentičnim. Svakako bi naglasila stil je nešto što morate iznijeti i pritom se osjećati ugodno, jer suprotno ne upoznaje se vaš karakter ako se nalazite u nečemu što vas limitira.

SHARE