Samo čovjek otvorena srca može prepoznati što ženi zaista treba, a to je u ovom slučaju Chris Mršić, modni dizajner s otoka Krka kojeg sve veći broj žena prepoznaje pod nazivom Hitomo. Njegov modni atelje Hitomo jest ambijent koji daje mogućnost pronalaska komada odjeće koji će se najbolje slagati s osobnošću žene koje će ga nositi.

Zov vila je ime modne revije koja je ostavila snažan dojam na sve koji prate rad Chrisa Mršića, ali i na one koje su ga zbog ove kolekcije počeli pratiti. Upravo kakav je Chrisov karakter, revija je iskoristila magiju prirode, dobre glazbe te kreativnost Mršića koje se odrazila kako u izradi prekrasnih haljina tako i u smišljanju same prezentacije istih. Chris je svoje dojmove podijelio s nama i prisjetio se svoje zanimljive obiteljske tradicije te vas pozivamo da nastavite s čitanjem članka, ali i da popratite rad izvanrednog dizajnera.

ZOV VILA

– Za mene su žene čarobna bića, pomalo mistična i kao takve su moja vječna inspiracija, a kako sam istodobno i ljubitelj prirode, njezinih ljepota i snage nekako se samo od sebe nametnulo da pokušam spojiti tu veličanstvenost žene s divljinom prirode. Revija je održana u najvišem naseljenom mjestu u državi, u Begovom Razdolju, a sve uz svesrdnu pomoć moje drage prijateljice Sandre Zorc te mnoštva sponzora i prijatelja koji su me podržali u realizaciji ove revije i svima im se još jednom od srca zahvaljujem. Zov vila je svakako bio vrlo izazovan projekt, prvenstveno u logističkom smislu jer je livada postala modna pista, bale sijena stolovi i sjedala za publiku. Sva ta prirodna kulisa, ma koliko zadivljujuća bila, ipak iziskuje dodatne napore kako bi na kraju sve izgledalo smisleno, privlačno, ugodno i udobno. Uz to, majstori su za ovu zgodu spravljali posebne koktele, djeca su imala radionice prije revije. Hod modela je bio popraćen glazbom dua „Two of a kind“, goste je kasnije zabavljao renomirani DJ Mark Ash, a program je vodio naš poznati glumac Saša Buneta. Energija eventa je bila vrlo pozitivna, reakcije odlične što mi je svakako poticaj za daljnji rad.

INDIVIDUALNE MOGUĆNOSTI

– Vjerujem da svaka žena vlastitim modnim izričajem želi izraziti svoju individualnost i njime ispričati svijetu priču o sebi. Moda nudi upravo takve individualne mogućnosti, ali, dakako, štošta ovisi i o budžetu, a ponajprije u kontekstu kvalitete materijala i izrade. Trendovi su prolazni, a ja kroz svoje kreacije želim ostvariti bezvremensku eleganciju u kombinaciji s kvalitetom. Inspiraciju za svoje kreacije crpim razmišljajući o samosvjesnoj i ostvarenoj ženi koja ne slijedi slijepo modne trendove nego crpi najbolje od života, kreativna je i slaže svoje vlastite kombinacije. Pritom želim ostati dosljedan konceptu održive mode i komada odjeće koja ide u bezvremensko nasljeđe.

ŠIVANJE KAO OBITELJSKA TRADICIJA

– Za šivanje i kreiranje sam se zainteresirao još kao malo dijete inspiriran obiteljskom poviješću s obzirom da je moj pradjed još 1916. Godine otvorio krojačnicu u selu Milohnić na otoku Krku. Porodičnu tradiciju nastavile su njegove tri kćerke, a potom i moja majka. Sve to, jasno, bio je odličan temelj za ostvarenje mojih ciljeva. Budućnost sa sobom nosi svoje brojne izazove, ali ih se ne bojim već im hitam u susret spreman nastaviti raditi pun optimizam, ne odstupajući od visokih standarda i kvalitete te vizija i profesionalnih ciljeva što sam si ih zacrtao.

SHARE