Dijete nosi nešto novo u život svake majke. Radi se o ljubavi koja ne može naći usporedbe. Nježna i draga istarska pjevačica Antonela Škuflić poznata je kako svoje pjesme posvećuje svojim voljenima i sad je na redu njezin sin. Potaknuta snažnim emocijama, Antonela započela je s pisanjem pjesme „Sine moj” u svojim mjesecima trudnoće te dovršila istu kada je njen sin krenuo u jaslice. Kako u njenom glasu pa tako i njenim riječima može se primijetiti njena privrženost sinu.

Lijepu gestu posvete pjesme sinu, popratila je već utemeljena stalna suradnja s Ester Marin koja je ostvarila glazbu i aranžman te uvijek prisutna pažnja njenog muža. Više o samoj pjesmi, suradnji, majčinstvu i ostvarenju spota ispričala nam je sama Antonela što možete vidjeti i u nastavku članka.

PJESMA POSVEĆENA SINU

– Pjesma „Sine moj” je posvećena mome sinu. Ideja se je pojavila još dok sam ga nosila ispod svog srca i tada je nastao prvi dio teksta. Drugi dio teksta je nastao kad se rodio, a trećem dijelu posvetila sam se kad je on krenuo u jaslice, u biti u periodu privikavanja na jaslice. Pjesma odražava veliku ljubav koju osjećam prema sinu i mislim da će pjesma zainteresirati stariju i mlađu publiku. Ljubav prema sinu je uistinu poseban osjećaj u životu. Nikad prije nisam osjetila kako je nekoga voljeti tako jako. Obratila sam se profesorici Ester Marin s kojom dugo surađujem. Nakon što sam joj pokazala tekst, ona je razradila glazbenu pratnju tekstu te aranžman pošto nemam previše iskustva. Želja mi je bila da ritam bude brži jer u biti pjesma opisuje sreću te da se sve odradi s istarskim melosom s harmonikama i polkom. Koristila sam istarski dijalekt prilikom pisanja teksta. Osim za melodiju i aranžman, zahvalna sam profesorici Marin što je odradila i snimanje kadrova spota i montažu istog. U centru priče i kadrova su moj muž i sin i za mene je to zaista nešto posebno što je riječima teško opisati. Sretna smo što ćemo na taj način imati jednu vrstu lijepe uspomene. Snimali smo sve u mjesecu travnju u prekrasnom ambijentu Cave Romane u Vinkuranu. Ester je smatrala da ambijent upravo odgovara istarskoj priči i našim nošnjama. Pošto sam odlučila pjesmu napraviti u Istarskom štihu, posudila sam Istarske narodne nošnje za sebe i supruga, od Bepina Percana iz Kulturno umjetničkog društva Mate Balota Rakalj, a moj dragi prijatelj modni kreator Uroš Raguž sašio je đile i kapicu za mog sina. Moj sin danas ima godinu i pol i svi kadrovi bili su orijentirani prema onome kako se on osjećao i kakav mu je bio dan. Nedavno je objavljen spot i dobila sam u kratko vrijeme lijepe poruke podrške vezane kako za spot i pjesmu tako i za moju ulogu majke. Nadam se da će jednog dana slušajući pjesmu i moj sin kad odraste uspjeti prepoznati svu ljubav koju osjećam prema njemu.

ZNAČAJ SURADNJE S ESTER MARIN

– Suradnja s Ester Marin mi jako puno znači. Što se tiče glazbe, otvorenog je uma i vrlo je kreativna i svakim našim susretom otvara mi vidike sa svojim novim zanimljivim idejama. S njom se uvijek lako dogovorim i sa svojim radom uspije ostvariti sve moje glazbene želje.

ŽIVOT SE PROMIJENIO NA BOLJE

– Otkako imam svog sina, moj život se jako promijenio i to na bolje. Mogu reći da uživam u svakom trenutku s njim, kako u onim malo stresnijim tako i u onima veselim. Uz sve aktivnosti i situacije, polako učim poznavati bolje sebe i svog sina. Radujem se svakom trenutku kojeg provedemo zajedno i zna mi biti teško kada nije pokraj mene.

SHARE