Čista linija popraćena s monokromatskom paletom označava jednostavnost ali i privlačnost minimalističkog dizajna.

Tko se služi minimalističkim stilom zna dobro kako je manje više te da se takvim odabirom potiče pozornost na detalj kojeg dizajner želi istaknuti.

Kad se minimalizmu pridoda funkcionalnost, onda je svakako riječ o brendu GREI koje je stvorila Dunja Bajić vezana od malih nogu uz dizajn i šivanje što nam je otkrila u brzom, moglo bi se reći minimalističkom, razgovoru o njenom zanimljivom brendu.

GREI

– Oduvijek sam voljela dizajnirati i stvarati, a najviše me privlačilo šivanje. Sa šivaćom mašinom susrela sam se još kao dijete kada mi je baka na moj interes pokazala kako rukovati mašinom, nakon čega sam vrlo brzo naučila sama prekrojiti robu, sašiti si neki jednostavniji odjevni komad ili torbu. Nakon završene srednje grafičke škole za grafički dizajn i talijanske modne škole Callegari, grafiku i modu sam spojila u jedno i nastao je GREI. GREI je stilizirano ime za grey, odnosno englesku inačicu za sivu boju, koja prevladava u mojim kolekcijama. Najviše me veseli čuti pozitivan feedback od kupaca koji se često javljaju porukama. Posebno mi je drago i na suradnjama s preko 20 trgovina unutar Hrvatske i Slovenije, te s dva muzeja, Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i Muzej grada Rijeke, koji u svojoj prodajnoj ponudi imaju GREI proizvode.

MINIMALISTIČKI I FUNKCIONALNI DIZAJN

– Od početka do danas koristim uglavnom monokromatsku paletu, te se držim minimalističkog i funkcionalnog dizajna, koji se ističe crno bijelim grafikama. Na početku, oslikavala sam tkanine ručno bojom i kistom, a danas to radim tehnikom sitotiska kojom grafike otiskujem na materijal od kojeg kasnije nastaju nosivi komadi. Za izradu ruksaka i torbi koristim eko kožu i vodonepropusnu tkaninu, a pripremam i novu kolekciju odjeće od pamuka.

SHARE