Kad vam se pobudi želja za nečim što je istodobno slatko, hrskavo i osvježavajuće, vrijeme je da se zasuču rukavi i naprave fini cannoli s teraninom.

Prvo ćemo pripremiti tijesto. Šalicu bijelog brašna promiješati ćemo sa žlicom gorkog kakaa u prahu, žlicom šećera i žličicom soli te ćemo u te suhe sastojke dodati dva jaja, žlicu svinjske masti te žlicu jabučnog octa i bićerin teranina. Zamijesiti ćemo glatko tijesto, zamotati prozirnom folijom te staviti u hladnjak na dva sata.

Rashlađeno tijesto razrezati ćemo na osam dijelova te razvaljati pomoću aparata za pripremu tjestenine. Kada dobijemo najtanje tijesto, razrezati ćemo ih na kvadrate jednake veličine. Na drvene ili metalne male valjke preklopiti ćemo kvadrate tijesta tako da dva suprotna vrška zalijepimo žumanjkom jajeta. Kada pripremimo sve cannole, zagrijati ćemo posudu s većom količinom ulja, te ubacivati cannole na minutu do dvije da se ispeku. Brzo su pečeni zato pripazite da vam ne zagore. Pustiti ćemo ih da se ohlade te izvaditi valjke.

Za punjenje koristiti ćemo tri pune šalice ocijeđenog svježeg sira koji ćemo pomiješati s šalicom šećera, čipsom od čokolade, naribanom koricom limuna te prepečenim pistacijom.

Napuniti ćemo naše cannole, ostaviti u hladnjaku na nekoliko sati te poslužiti hladne uz dobar bićerin teranina.

SHARE