Idemo si malo zasladiti tjedan s finim kremastim princes krofnicama što i nije tako teško kao što na početku izgleda.

Dakle, staviti ćemo u jedan lonac jednu čašicu vode, 2 žlice margarina, prstohvat soli, jednu punu čašicu brašna i jednu žlicu šećera. To ćemo sve zajedno zakuhati i miješati dok ne postignemo kompaktnu masu koju ćemo pustiti sa strane da se lijepo ohladi.

U drugoj posudi ćemo izmiksati 4 jaja te postepeno dodavati ohlađenu smjesu. Kada se sve izjednači, napraviti ćemo smotuljak od papira koji će nam poslužiti kako alat za modeliranje naših princeza na plehu gdje je dobro da se prethodno stavi papir za pečenje.

Za početak, staviti ćemo ih peći na 200 stupnjeva nekih 20 minuta, a kasnije ćemo toplinu prebaciti na 180 stupnjeva i pustiti ih još nekih 20 minuta.

Kad je tijesto pečeno, pustimo ih sa strane da se ohlade i onda ćemo se baciti na pripremu fine kremice. Jednu šalicu mlijeka promućkati ćemo s dva žumanjka i jednom vrećicom pudinga od vanilije.

U lončić staviti ćemo da se prokuha jedna šalica mlijeka s 5 žlica šećera i jednim vanilijinim šećerom te ćemo dodati prethodnu smjesu sa žumanjcima i pudingom. Kad prokuha, ostaviti ćemo sa strane da se ohladi. U ohlađenu smjesu staviti ćemo 2 žlice margarina i dobro izmiksati zajedno.

Tijesta ćemo prerezati i ispuniti kremom te fino ukrasiti sa šećerom u prahu.

SHARE