Odmor, dobro društvo te nova iskustva čine život ljepšim. Ponekad nas male prepreke spriječe na odlazak na putovanje zato što nemamo društvo ili zbog straha dodatnih naplata koje solo putovanja mogu donijeti. Tea Dimić Radas i Helena Buljan stvorile su savršen program za žene koje žele putovati i upoznati svijet u svoje slobodno vrijeme pod nazivom #girlsonlyputovanja. U samo godinu dana, poduzetnice organizirale su već 5 putovanja sretnih putnica koje su od potpunih stranaca postale vesele prijateljice željne daljnjih sličnih iskustava.

Uz Teu Dimić Radas, saznali smo o kakvom je projektu riječ i zašto bi se druge žene mogli zainteresirati za isti.

#girlsonlyputovanja

– Projekt #girlsonlyputovanja nastao je prije nešto malo više od godinu dana. Prvi rođendan proslavile smo u Zagrebu s našim dosadašnjim putnicama uz pink koktele. Sve se razvilo iz nekoliko mojih instagramskih priča o životu i poslu u Dubaiu te poziva da organiziram putovanje u Dubai za desetak pratiteljica. Prva se na tu objavu javila upravo Helena Buljan, vlasnica turističke agencije Chili tours i ponudila pomoć u organizaciji jer obožava Dubai. Bila je u tom gradu već puno puta. Nakon tog virtualnog upoznavanja dogovorile smo kavu uživo i tu je sve počelo. Razgovarale smo o ženama koje nemaju s kime putovati, ne žele ili ne znaju same, strah ih je, uvijek moraju nadoplatiti jednokrevetnu sobu ako se i odluče same prijaviti na agencijsko putovanje i tada smo shvatile da imamo iste želje, ideje i razmišljanja o tome što bismo takvim ljubiteljicama putovanja mogle ponuditi. Cilj #girlsonlyputovanja je ponuditi putnicama malo drugačije iskustvo putovanja onima koje nemaju s kime putovati ponuditi društvo. Solo putnice sličnog godišta u tom slučaju spajamo zajedno u sobe kako ne bi morale nadoplatiti za jednokrevetne sobe, osim ako to ne žele. Do sada se to pokazalo kao odlična opcija jer su se sve sprijateljile, čak toliko da se i danas, nakon putovanja druže, odlaze skupa na vlastita putovanja, ali i prijavljuju ponovno na naša girls only. Onim putnicama koje se boje same putovati pružamo sigurnost grupe. Naši programi osmišljeni su na način da niti u jednom trenutku niti jedna od putnica ne mora biti sama, ako to ne želi, pa se na kraju na svakom putovanju sve družimo skupa i ne odvajamo previše. Društvo bude toliko dobro!

PUTOVANJE ZA PAMĆENJE

– Želimo pružiti putovanja za pamćenje! Putovanje na kojem će se odmoriti, zabaviti, opustiti, naučiti nešto novo, stvoriti nova poznanstva i prijateljstva. Želimo da znaju da s nama mogu biti svoje, osjećati se slobodno, hrabro, želimo potaknuti nečiji izlazak iz zone komfora ili ojačati samopouzdanje. One samo moraju reći ‘da’ girls only putovanjima i pružiti nam svoje povjerenje. Do sada smo na #girlsonlyputovanja odvele 5 grupa putnica, a čeka nas još 5 ove jeseni i zime. To je uspjeh. Uspjeh je popuniti grupu u rekordnom roku od nekoliko dana. Uspjeh je uživanje tih nekoliko dana putovanja u odličnom društvu. Uspjeh su njihove reakcije i doživljaji nakon što se dojmovi slegnu kad se vratimo s puta, ali i ponovno prijavljivanje istih žena na nova #girlsonlyputovanja. Uspjeh su sve suradnje s brendovima iza kojih stoje žene poduzetnice, a koje nam za svako putovanje osiguraju poklone iznenađenja za svaku putnicu.

KAKO SE PRIJAVITI?

– Svaka žena zainteresirana za #girlsonlyputovanja može se prijaviti na neku od ponuđenih destinacija na webu Chili toursa. To su trenutno Egipat, Dubai i Maldivi. Uskoro ćemo objaviti Istanbul s Kapadokijom pa se mogu javiti kako bi se predbilježile i za naš newsletter i na vrijeme saznale sve o novim putovanjima, a planova je puno! Destinacije i termine putovanja, ali i razne druge informacije i zanimljivosti objavljujemo i na našim profilima društvenih mreža.

SHARE