Poznati volonter i svjetski putnik Oleg Medica pokrenuo je humanitarnu akciju “Na kidongo ni mengi – I malo je puno” za pedesetak djece u Tanzaniji omogućilo školovanje i hrana za cijelu godinu dana.

Kao putnik, upoznao se sa sedamdesetak zemalja od Palestine pa sve do Indije, no ništa ga nije impresioniralo kao što je to bio devedesetodnevni boravak u Tanzaniji.

Medica prepričava kako je tamo upoznao predivne ljude koji su ga istodobno obogatili svojom velikom ljubavlju i srećom, ali ispunili oči suzama zbog siromaštva koje je tamo upoznao.

OSMIJEH DJETETA

– Katolička misiji u selu Nainokanoka, u sklopu koje su i vrtić i škola sa 50-ak djece, doista pomaže koliko može, a zbog neimaštine djeca se u zadnje vrijeme hrane samo rižom, bez soli i ulja. Jedino im je to bilo preostalo, a i toga su imali zalihu za samo par dana. Među sobom smo skupili nešto novca i kupili im riže za narednih nekoliko mjeseci. Međutim, nedavno nam se javio otac Denis Ziba koji se brine o školi i vrtiću, i rekao kako su opet ostali bez hrane i da je situacija doista kritična. Idemo svi zajedno ovu humanitarnu akciju dovesti do željenog cilja. Uključite se, nema veće sreće od osmijeha djeteta!”

SHARE