Kada ulazimo u nešto novo gledamo gdje možemo stići, no kad smo već postigli određeni rezultat, od nas se očekuje kako ćemo ga s lakoćom i ponoviti, no nije to uvijek tako lagano kako se čini. Majda Vasić suočila se s težinom obrane svoje titule i treći put na 14. Hrvatskom državnom natjecanju u fitnessu i bodybuldingu koji se ove godine održao u pulskom Domu branitelja osvojila je titulu državne prvakinje u kategoriji bikini fitness. Kako nam je izjavila, odlučila je nakon ovog natjecanja napraviti dugu stanku kako bi se posvetila svojim obiteljskim i poslovnim obavezama.

OBRANA TITULE

– Nastupila sam nedavno na još jednom Državnom prvenstvu u Domu hrvatskih branitelja. To mi je bila obrana titule jer sam već dva puta bila državna prvakinja u bikini fitnessu i ovo mi je bilo treći put da sam obranila titulu. Smatram da je to već uhodano jer se već dugi niz godina bavim time. Iako mi je sad već natjecanje uhodano, osjećam deset puta veći stres prilikom nastupa. Kod prvog natjecanja, nisam imala neka očekivanja i bilo je lakše probiti se kroz nešto. Išla sam tada ss principom:”Ajmo probati pa ćemo vidjeti kako će ići.”. Kad moram sad nešto odraditi, osjećam taj veći stres jer imam očekivanje kako moram to odraditi i kako se moram ponovno dokazati kao najbolja.

PAUZA

– Ovo mi je bilo zadnje takmičenje i bila je prava prilika da otiđem u visokom sjaju. Zasad mi je to zadnje, ali opet, nikad ne kažem nikad, možda se sa 42 godine odlučim ponovno predstaviti u jednom takvom natjecanju. Sad mom organizmu nedostaje odmora. Imamo troje djece, dvije cure od 14 i 12 godina i dečka od sedam godina koji sad ide u prvi razred. Moram raditi sa svima njima, muž mi radi svoj posao, ja vodim i treninge kao fitness trenerica. Sve to zajedno zna biti ponekad naporno. Spremanje i kuhanje za svakoga posebno, njihovi treninzi pa moji, moj posao, njegov posao. Kad je vrijeme takmičenja, radi priprema znam biti odsutna, voditi posebnu prehranu te teško funkcioniram na poslu. Tako da si želim smanjiti napore i fokusirati se više na posao i djecu. Uzeti ću si pauzu na nekoliko godina pa ćemo vidjeti.

TRENIRANJE

– Najljepši dio ovih priprema je kad sebe dovedem u vrhunsku formu i dođem do razine koju sam prethodno uspjela uspješno odraditi i prijeći preko nekog svog maksimuma. U ovom periodu, treninzi su išli normalno. Trenirala sam skoro svaki dan, odnosno četiri do pet puta tjedno. Kako radim ovaj posao, moram uvijek i dobro izgledati. Hranim se uvijek kako treba, neovisno o natjecanju ili ne. Za vrijeme priprema za natjecanja treniram sedam dana tjedna i imam rigorozniju dijetu, te u zadnja tri dana izbaciva se voda. U zadnjih mjesec dana, bili smo u nekoj vrsti karantene jer zbog natjecanja ne smiješ izlaziti. Sve je nekako strožije negoli je to prije bilo. Ostali treninzi se normalno odrađuju samo su mi zadnja dva tjedna bila teža za odraditi radi priprema i posebne prehrane. Bila sam dosta umorna, a imala sam i dodatne individualne treninge koje sam trebala odraditi.

KRITIČNA PREMA SEBI

– Kad gledam fotografije s nastupa, uvijek sam jako kritična prema sebi. Nekima će se možda činiti da je sve kako treba biti, no ja uvijek vidim svoje manjkavosti za koje mi se pobudi želja da ih moram popraviti. Uvijek sam žudjela k postizanju sve boljih rezultata i gledala sam biti stroga prema sebi i to me je u konačnih i dovelo do željenih rezultata. Uvijek se može više, bolje i jače.

SHARE