Slušamo razne stručnjake iz nutritivnog sektora, tražimo odgovore svugdje oko nas, a isti nalaze nam se pred nosom. Dovoljno je samo malo promatrati prirodu i spojiti jednakosti, kao što smo to radili u nižim razredima osnovne škole.

Možemo presjeći naše svježe namirnice i ustanoviti s kojim organom su slične. Vidjeti ćemo kako rajčica ima sličnost glavnim motorom našeg tijela, odnosno sa srcem. Prerezana smokva sliči na mošnju. Grah je jednak bubregu što znači da će vam isti pomoći pri boljem radu bubrega. Za gušteraču može se reći kako bi batat bilo idealno rješenje. Šampinjoni jednaki su našem zvučnom aparatu, odnosno ušima dok grožđe uvijek nam dragim plućima. Uzmemo li agrume pospješiti ćemo zdravlje naših grudi. Iako vam možda celer nije dobar, on je vrlo bitan za vaše kosti.

Jedna od modernih namirnica đumbir svojim izgledom podsjeća na želudac, dok simpatičan avokado na maternicu. Tu su još i uvijek nam dobri orasi koju su poput mozga te naša draga prijateljica mrkvica koja je poput očiju.

Ima tu još namirnica koje će nas podsjetiti na organe našeg tijela. Zdrava prehrana leži u miješanju različitih namirnica. Što više boja na tanjuru imate, to je obrok zdraviji. Ukoliko imate problema s određenim namirnicama i općenito sa zdravljem, konzultirajte se s vašim liječnikom i napravite si sve potrebne pretrage jer zdravi duh leži u zdravom tijelu.

SHARE