Opustiti se uz more, prepustiti se toj velikoj površini uz podršku ekipa s kojom se raste i postižu vrijedni rezultati može se opisati kao svakidašnjica Mateja Terlevića, mladog člana Veslačkog kluba Istra.

Mateja je privuklo veslanje radi jedinstvenog osjećaja koje pruža zajedničko postizanje brzine kretanja na vodi te je prije četiri godine opustio se u prekrasnu avanturu svog sportskog tima uz vodstvo Elvisa Orbanića.

EKIPA I ZAJEDNIŠTVO

– S veslanjem sam započeo prije 4 godine. Zavolio sam veslanje radi predivnog osjećaja brzine na vodi. Omiljeni aspekt veslanja mi je ekipa i zajednica veslača na velikim natjecanjima. Moj tim i ja smo se odlično nosili sa svim problemima vezanim s pandemijom i na svu sreću nitko nije bio zaražen i sezona je tekla glatko. Kad ne bi trenirao veslanje, najvjerojatnije bih išao u teretanu ili radio calisthenics jer se želim fizički bolje izgraditi.

NAJUPEČATLJIVIJA TRKA

– Najupečatljivija trka mi je bio četverac koji sam veslao za reprezentaciju na Bledu. To je bilo najbrže sto sam ikada odradio trku i nadam se da će se takvo vrijeme uskoro ponoviti

POSEBAN DOJAM

– Uz treninge imam dovoljno prostora za privatni život da se stignem odmoriti i zabaviti. Danas veslam kako bi se natjecao na svjetskom natjecanju za juniore u Plovdivu te europskom natjecanju za juniore u Münchenu. Na mene je poseban dojam ostavio trener Orbanić koji me trenira već duže vrijeme zbog njegovog dobrog načina treniranja i pozitivnog stava.

SHARE