Od listopada 2019. aktivan je zanimljiv glazbeni projekt pod nazivom Sergio Recreativo čiji je frontman Sandro Pettener, član poznatog pulskog benda Dogma. Ovaj se projekt predstavlja kao čista fuziija instrumentalnoig i vokalnog stvaranja. Nakon duge suradnje i zajedničkog stvaranja, bend Sergio Recreativo najavljuje svoj prvi ep „Ala Šu” sa svojih pet pjesama snimljenih u studiju Partyzan u Puli uz pomoć Perice Šurana koji je napravio miks i mastering, dok se Igor Zirojević pobrinuo za vizualno predstavljanje epa. O samom projektu, više informacija ponudio nam je frontman skupine Sergio Recreativo.

SERGIO RECREATIVO

– Sergio Recreativo spoj je glazbenika različitih godina, nacija i glazbenog izričaja. U sastavu Sergio Recreativo nalazim se ja kao vokal te na saksofonu i sintisajzeru, pa kontrabasist Nenad Mirt, gitarist Victor Hugo Moreno, a kao goste imamo klavijaturistu Carlos Fagin i bubnjara Dušan Kranjc poznat po radu s 2Cellos. Svima nam je zajedničko uživanje u rekreativnom i opuštenom pristupu stvaranja autorske glazbe. Želja nam je da Sergio Recreativo dugoročno djeluje, mislim da je tek vrijeme pred nama. Pored mog matičnog banda takošer i drugi članovi su aktivni u više glazbenih projekata, ali to nam ne predstavlja prepreku u daljnjem radu. Sergio Recreativo nam je čisti užitak gdje se možemo nesputano i opušteno svaki od nas glazbeno izraziti, nemamo planova niti ambicija osim zajedničkog uživanja u sviranju i stvaranju autorske glazbe. Umjetnost radi umjetnosti ne bi ni trebala imati ciljeve. Poanta je uživati prvenstveno u kreativnom stvaranju. Uopće se ne zamaramo s dojmovima niti pojmom komercijalnosti. Uživamo u zajedničkom stvaranju glazbe bez planova i očekivanja. Vjerujemo da će sama glazba koju stvaramo donijeti publiku koja se tako osjeća opušteno i neformalno. Naravno, želja nam je live nastupiti i željno očekujemo mogućnost prvog koncerta gdje bi uživo mogli predstaviti svoju glazbu pa se i nadamo da bi nam ova sezona mogla donijeti koncertne nastupe.

ALA ŠU

– Nekako se sve spontano dogodilo. Nenad Mirt i ja znamo se dugi niz godina pa smo spontano došli do ideje za glazbenu suradnju. Počeli smo sa zajedničkim jam session-ima u kojima su nastale prve glazbene ideje. Ubrzo nakon toga u priključio nam se Victor Hugo Moreno na električnoj gitari te kao gost na klavijaturama Carlos Fagin i kao gost na bubnjevima Dušan Kranjc čime smo zaokružili glazbenu energiju što je rezultiralo snimanjem 5 pjesama i EP izdanjem „Ala Šu“. Kako se i sami razlikujemo generacijski, po nacionalnosti i glazbeno, to se manifestira i na same pjesme, ne opterećujemo se formom niti konceptom kao ni glazbenim smjerom jednostavno pjesme su nastale u određenom trenutku u odrazu tog vremena zajedničkog sviranja, a svaka pjesma ima svoju atmosferu. „Ala Šu“ ili u prijevodu kako mi doživljavamo kroz glazbu Istrian funk groove. „Sentimental Paritatu“ predstavlja lounge opuštajuću atmosferu. „Boskarizza“ odiše atmosferom ludila u kojem se čovjek nalazi uslijed svega oko njega a pitanje je jednostavno gdje čovjek odlazi ili gdje ljudi odlaze. „Melancholy“ je pjesma koja daje melankoličnu, pomalo depresivnu, atmosferu kada čovjek u kišno vrijeme gleda kroz prozor i promatra kapi kako klize lagano i sporo. „Take your time“ pjesma je koja kako sam naziv kaže govori o tome da si uzmeš vremena, usporiš i posvetiš nešto vremena sebi. Kako sam naziv pjesme „Ala Šu“ daje poticaj i traži akciju a takva je glazbena i tekstualna atmosfera pjesme, bilo nam je logično da upravo ta pjesma bude naš prvi single. Mislim da uz ljepše vrijeme i početak sezone koju svi željno iščekuju, nekako je osjećaj da se sve pomalo budi, da se ponovo „oživimo“ probudimo iz uspavanosti i mirovanja koje nam je svima nametnula COVID 19 pandemija i zato kažemo „ Ala Šu“ daj gremo, idemo pokrenimo se, ala šu!

SHARE