Predivni glazbeni par, Patrika i Dianu Sirotić, imali smo već priliku upoznati i oduševiti se jednom posebnom energijom kojom zrače. Otada ih stalno pratimo putem društvenih mreža te smo se dodatno zaintrigirali njihovim drugim bendom gdje zajedno s Danijelom Pavićem i Marinom Cindrićem podižu publiku svojom pozitivom i bogatim repertoarom.

Zapitali smo se što se s grupom Pop Gunz događa u ovom periodu, čime su zaokupirani i koja je tajna njihov uvijek nasmijanih lica. Nismo stignuli niti trepnuti kad nam je Patrik Sirotić dao brzi i kompletan odgovor na sve naše upite.

POP GUNZ STORY

– Pop Gunz je kvartet koji je nastao početkom 2017. godine. Surađivali smo međusobno i prije dugi niz godina, angažmanima u raznim grupama. Sve je počelo kad smo bubnjar Danijel i ja kao vokal i na gitari 2009. godine osnovali Acoustic wave. 2013. godine pridružuje nam se na bas gitari Marin, a 2017., kao šećer na kraju, stigla nam je i Diana kao vokal i na gitari. Taj je trenutak označio veliku prekretnicu za nas jer, osim što smo od akustičnog trija postali kvartet, akustičnu gitaru zamijenila je električna, a od tada imamo pjevača i pjevačicu koji se aktivno izmjenjuju i nadopunjavaju u pjevačkim dionicama. Naš današnji repertoar je toliko raznolik da nije lako definirati ga u jednom stilu. Jednostavno se prilagođavamo lokaciji i publici gdje nastupamo. Zna se dogoditi da na jednoj lokaciji sviramo lagane pop pjesme, a drugi dan na drugoj lokaciji rock i žešću vrstu glazbe.

KONTINUIRANI RAD

– Otkako su mjere opreza na snazi, nije nam trenutno moguće imati nastupe uživo, pa smo to vrijeme iskoristili za probe i usavršavanje. Jako je bitno konstantno vježbati i raditi kako bi ostali u “sviračkoj formi”, ali i da budemo maksimalno spremni kada mjere popuste i budu krenuli naši nastupi uživo. Osim toga uživamo u sviranju i pjevanju i volimo stalno pomicati granice vlastitih sposobnosti, tako da nam to ne pada teško. Gotovo cijelu zimu radili smo na repertoaru, odnosno učili i pripremali nove obrade raznih pjesama. Iako smo i prije imali prilično široki repertoar, konstantno dodajemo nove pjesme kako bi publici bili zanimljiviji, ali da i nama bude zabavnije. Tako su se našem repertoaru našli Bruno Mars, Beyonce, The Weeknd, Imagine Dragons ali i Queen, Led Zeppelin, Muse, Red Hot Chilli Pepers i drugi.

PRIJENOS POZITIVNIH OSJEĆAJA

– Vjerujem da smo kao osobe svi iz benda veseli i pozitivni i pokušavamo te iste osjećaje prenijeti publici pa samim time teško da ćete nas vidjeti ozbiljne i bez osmijeha na licu na našim nastupima. Život je prekratak da bi bili ozbiljni. Volimo glazbu, obožavamo svirati i pjevati i to su nam dovoljni razlozi da budemo veseli i nasmijani.

SHARE